Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Перемога для свиней: Франція забороняє суп

Французький Conseil d’Etat – вищий арбітражний суд Франції – заборонив приватну добродійність з роздачі бездомним супу зі свининою.

У п’ятницю [6 січня] ввечері вищий суд постановив, що благодійна роздача супу, якій містить свиняче м’ясо або сало, є актом расизму, тому що деякі бездомні можуть бути мусульманами або євреями, релігії яких забороняють споживати свинину. Суд вирішив, що роздача супу зі свининою загрожує громадському порядку, тому що може спровокувати гнівну реакцію.

Вищий арбітражний суд (Conseil d’Etat) анулював ухвалене у вівторок [2 січня] рішення паризького суду першої інстанції, що приватна ініціатива може роздавати такий суп, який хоче. У грудні паризька поліція наклала заборону на роздачу бездомним “soupe au cochon” (суп зі свинини), традиційної французької страви, через те, що деякі з людей, що перебувають у злиднях, не можуть собі дозволити їсти свинину.

Solidarite des Francais (SdF), добродійна організація, що заснувала в Парижі, Страсбурзі та Ніці кухні для роздачі тільки “soupe au cochon”, подала в суд. Після рішення суду, що дозволяло продовжувати роздачу суду, префект поліції Парижу та Бертранд Делано (Bertrand Delanoe) – соціалістичний мер Парижу – подалі апеляцію в Conseil d’Etat, підкреслюючи “ксенофобський характер роздачі, яка вилучає людей юдейської та мусульманської релігій”.

Директор SdF Оділь Бонівард (Odile Bonnivard) погоджується, що її група є членом “Bloc Identitaire”, що проголошує відстоювання світських цінностей Французької Республіки. Вона повідомила “British Financial Times”, що бездомні мусульмани або юдеї не зобов’язані їсти суп, що роздається її організацією, а можуть звернутись до інших груп, що нагодують їх.

Solidarite des Francais заявляє, що власті піддались “політичній коректності”, і тепер Solidarite des Francais буде подавати позов до Європейського суду з прав людини.


Victory for Pigs: France Prohibits Soup
Paul Belien, “The Brussels Journal”, 08 січня 2007.

Переклав Володимир Щербина



Від “Народного Оглядача”

В суспільній свідомості все ще побутує міф про “рівність всіх перед законом” у європейській судовій системі. Але якби це було дійсно так, то одночасно із забороною роздачі бездомним супу зі свининою суд мав би заборонити ВСІМ релігійним громадам роздавати бездомним їжу. Адже в синагогах роздають кошерну їжу, що (перефразовуючи слова мера Парижу) “вилучає людей християнської та мусульманської релігій”. А на мусульманські свята проводять ритуальний забій жертовних тварин, м’ясо яких (халалське м’ясо) роздають бідним. А це знову таки “вилучає людей юдейської та християнської релігій”. Проте заборона накладена ТІЛЬКИ на французьку національну їжу.

Ну і чим таке ЄС краще за ЄЕП? Щоб там одразу заборонили українські борщ і сало? Питання риторичне...


----------------------------------------------------

В тему:

Французький суд ухвалив рішення, що кухня, яка готує суп зі свинини, не є расистською

"Французи" відзначили Новий рік спаленням 400 автомобілів

Європейське Агентство з Безпеки малює похмуре майбутнє

Україна займає 4-е місце у світі за кількістю міжнародних мігрантів

В Європу чи в ЄЕПу?

Тріумф толерантності

Плоди толерантності пожирають уроди

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи