Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Французький суд ухвалив рішення, що кухня, яка готує суп зі свинини, не є расистською

У вівторок [02 січня] французький суд ухвалив рішення, що організація з крайньо-правими зв’язками може продовжувати роздачу бездомним супу зі свининою, відхиливши звинувачення поліції, що нібито така роздача їжі є расистською.

Поліція заборонила кухню минулого місяця, аргументуючи тим, що така роздача дискримінує євреїв та мусульман, які не їдять свинину з релігійних причин.

Адміністративний суд визнав, що роздача була “чисто дискримінаційною”, але її не можна було зупиняти, тому що організатори пропонували їжу кожному, хто просив про допомогу.

Мер Парижу засудив це рішення і закликав поліцію подати апеляцію.

“Зіткнувшись з такою ініціативою, від якої тхне ксенофобією, я хочу ще раз висловити рішучість мерії й далі боротись проти всіх форм дискримінації, расизму та антисемітизму,” – говориться у зверненні мера Бертранда Делано (Bertrand Delanoe).

Роздачу їжі організувала націоналістична група Солідарність Французів (SDF). Вона стверджує, що “свиний суп”, в якому для навару використовується сало, набагато більше подобається французьким традиціоналістам.

“Ніхто не зміг довести, що хтось відмовився від супу або одягу через свою релігію або расу,” – заявив юрист SDF Фредерик Пішон (Frederic Pichon) радіостанції “France Info radio” після ухвали судового рішення.


French court rules pork soup kitchen not racist
“Reuters”, 03 січня 2007.

Переклав Володимир Щербина


Від “Народного Оглядача”

У січні минулого року на вимогу страсбурзьких чиновників в тому ж таки Парижі вже закривали кухні для роздачі їжі бездомним, які готували суп на свинячому салі (див “Illegal to Feed French Homeless?” англ. мовою).

Але чомусь не доводилось чути про визнання расистською роздачу біднякам кошерної їжі в синагогах, або роздачу мусульманськими громадами м’яса жертовних тварин, яких було вбито за ісламським ритуалом. А якщо корейці роздаватимуть бездомним “корейську моркву” або китайці – продукцію своєї кухні (не обов’язково смажених комах), це також буде расизмом?

Продовжуючи логіку мера Парижу та французької поліції треба взагалі закрити не лише подібні кухні для бездомних, але й всі кафе, їдальні, ресторани тощо, що готують будь-яку національну їжу. І годувати весь світ виключно штучним протеїном. Ну в крайньому разі – трансгенними соєю та картоплею. Смачного!


----------------------------------------------------

В тему:

"Французи" відзначили Новий рік спаленням 400 автомобілів

Європейське Агентство з Безпеки малює похмуре майбутнє

Вісті з “Єврабського Фронту”: Німеччина, Швеція, Бельгія

Третина німців зізналися, що почувають себе іноземцями у власній країні

Почервоніння: іммігранти зсунули баланс у бельгійських регіональних виборах

Скільки китайців живе в Україні?

Україна займає 4-е місце у світі за кількістю міжнародних мігрантів

Патрік Дж. Бьюкенен. Смерть Заходу

Земля Сонячного Вепра: Борія, Гіперборія, Вишня Борія

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи