Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Китай заборонив зображення та згадки про свиней у телевізійній рекламі

Правляча Комуністична партія Китаю заборонила зображення та згадки про свиней в телевізійній рекламі напередодні Нового Року за місячним календарем, щоб не ображати мусульман, що проживають у країні.

“Цензурна команда CCTV (China Central Television) повідомила нам, що департамент реклами телекомпанії оголосив нові правила про свиней в своєму внутрішньому документі,” – каже виконавчий директор розташованої в Шанхаї рекламної агенції “Mindshare”.

Заборона також стосується карикатур та традиційних вирізаних з паперу фігурок свині, а також слоганів, типу “золота свинка принесе вам майбутнє” або “бажаю щасливого року свині”.

Він каже, що це рішення було ухвалено “з метою запобігання національних конфліктів”; виходить воно від члена Політбюро Лі Чанґ Чуна – керівника партійної пропаганди.

Це правило стосується лише реклами.

CCTV та інші державні транслюючі компанії зазвичай влаштовують низку розважальних та інших спеціальних програм напередодні та протягом тижневого національного свята з вшанування Нового Року за місячним календарем, яке ще називають Весняним Фестивалем.

Рік Свині почнеться 18 лютого.

China bans images, mention of pigs on TV ads
“Earthtimes”, 27 січня 2007.

Переклав Володимир Щербина




Від “Народного Оглядача”

Розташована на північному заході Китаю провінція Синьдзян окупована Китаєм у 1759 році. Корінне населення провінції – уйгури, тюркомовний мусульманський етнос. Тривалий час Китай проводив політику примусового переселення до провінції представників етносу хань (власне китайців), що й призвело до сильної деформації національного складу провінції – зараз уйгури складають біля 54 відсотків населення (вам це не нагадує нашу історію, коли в Україну масово переселяли не українців, завдяки чому сьогодні в південно-східних областях процент “російськомовних” такий високий?). Вже протягом багатьох років Синьдзян є постійним джерелом нестабільності, оскільки практично кожний рік тут відбуваються заворушення, діють окремі терористичні групи, час від часу проводяться страти “бунтівників”.

Синьдзян дуже потрібний Китаю, адже тут знаходяться поклади нафти та багатьох мінералів, через цю провінції йдуть шляхи до багатих нафтою та газом центрально-азійських республік. Крім того на території Синьдзяну розташований ядерний полігон Лоп Нор.

У середньовіччі тут існувала потужна держава – Уйгурський каганат. Крім того, у середині ХХ століття Синьдзян (або Східний Туркестан, або Джунгарія) мав короткий період незалежності, що надихає уйгурів на продовження боротьби.

Навряд чи сьогоднішня спроба “загравання” з мусульманами-уйгурами зупинить їхню боротьбу за незалежність.


----------------------------------------------------

В тему:

Перемога для свиней: Франція забороняє суп

Расова війна: саудити забороняють букву "Х"

Мусульмани хочуть ісламську систему охорони здоров'я

Етнополітична карта світу XXI століття

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи