Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Костюми з расистським присмаком дратують навчальний заклад

Сент-Пол, Міннесота: - Студентська вечірка, що запрошувала студентів прийти вдягнутими “політНЕкоректно”, викликала розслідування з боку керівництва коледжу “Macalester College”. Розслідування виявило, що один із студентів був вдягнений в костюм члена Ку-Клукс-Клану, а другий – в маску чорношкірого з удавкою на шиї.

Студенти приватної школи розповіли адміністраторам про вечірку, що відбулась 16 січня.

“Моя перша реакція була – шок,” – каже Пол Мейтланд Маккінлі (Paul Maitland-McKinley), член студентської групи «Комітет Справ Звільнення Чорних», - “Я думав, таке не може трапитись в моєму навчальному закладі.”

На вівторок заплановано загально-коледжну дискусію.

“Ми надіємось, що можемо започаткувати більш глибокий діалог... чому такий тип активності ображає людей і чому вони реагують саме таким чином,” - каже Джим Гоппе (Jim Hoppe), заступник декана школи по роботі зі студентами.

Студентська газета “The Mac Weekly” цитує старшокурсника Девіда Ніфоусі (David Nifoussi), що був присутнім на вечірці. Він каже, що мався на увазі сатиричний коментар до “речей, які вважаються табуйованими в більшості ситуацій” в ліберальній школі.

Коледж “Macalester” є останнім в серії розслідувань в коледжах студентських вечірок та інцидентів, що мали расистське забарвлення.

На початку цього навчального року в “Trinity College” та “Whitman College” проводились студентські вечірки, де студенти були в костюмах з расистським натяком, або в масках чорношкірих. В університеті “Texas A&M University” студенти створили расистське відео, котре відверто задумувалось як сатира. Студентська громада університету “Johns Hopkins University” була покарана після влаштування вечірки “Гелловін в Балахоні” [натяк на балахони Ку-Клукс-Клану], яку прикрашав повішений на петлю штучний скелет.

Вечірка в “Macalester” відбулась за тиждень до початку весняного семестру, тому на ній було небагато людей, каже Гоппе.

Президент коледжу “Macalester” Браян Розенберг (Brian Rosenberg) розіслав офіційного листа студентам, викладачам та персоналу, в якому засуджує агресивні костюми та тему вечірки.

“Важливо зрозуміти, що коледж засуджує і не буде терпіти активності подібного типу,” – пише він, - “Дуже невтішно, що студенти “Macalester” можуть бути такими нечутливими і демонструвати такий брак розуміння місії і цінностей коледжу.”


Racially Charged Costumes Rile Campus
“My Way”, 10 лютого 2007.

Переклав Володимир Щербина


----------------------------------------------------

В тему:

Націонал-соціалістам Каділлака вручили грамоту

Брюссельське божевілля: Бельгія забороняє числа 18 та 88

Голландська вища школа Hoofdvaart College в Hoofddorp заборонила учням носити одяг “Lonsdale”

Темношкіра "Принцеса вікінгів"

Тейлор: "Расове різноманіття є Божою карою - нестерпною, безкінечною карою"

Рекламу Кому Вниз заборонили з расистських міркувань

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи