Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Сучасні міні-вечорниці у комбінації з презентацією нового диску від “Божичів” (аудіо, фото)

13 лютого в Київській “Книжковій кав’ярні Бабуїн” фольклорний ансамбль “Божичі” презентував свій третій альбом з промовистою назвою “Вік любиш – не налюбишся. Пісні про кохання”, що його видала в світ, як і два попередніх альбома “Божичів”, рекордінгова компанія “Lavina music”.
Новий диск “Божичів” цікаво оформлений молодою українською художницею Катериною Косьяненко, яка вже встигла стати володаркою Першого призу в сфері живопису 100-літнього Осіннього Салону в Парижі. Звукозапис і мастерінг зроблений відомим київським звукорежисером Максимом Капустою.

В диску – 18 пісень, зібраних в Полтавській, Чернігівській, Дніпропетровській областях, одна пісня – з Іванківського району Київської області. Награвання чотирьох пісень зіграні Іллєю Фетисовим, керівником гурту “Божичі”, на гармоні-“вєнці”, яка зроблена у Харкові в 1910-х роках, і на гармоні-“вєнці”, зробленій у Києві в 1920-х роках минулого століття.

Кант «Я птичка-невеличка» (записано в селі Пуста Гребля Коропського району Чернігівської області) – аудіо 4,79 МБ

Якщо Ви купите цей диск, який, до речі, буде продаватися по всій Україні, як запевнив нас Валерій Гладунець, один з учасників гурту “Божичі”, Ви зможете також прочитати, що думають про любов всі “божичі” – Анна Архіпчук, Олександр Толокно, Ірина Борисенко, Ілля Фетисов, Марія Фірсова, Сусанна Карпенко, Валерій Гладунець і Ольга Карапата.

На перезентації “Божичі” проспівали більшу половину пісень, що увійшли до їхнього нового альбому. А потім почалися танці. Спочатку нам показали триколінний гопак, який був тільки на Полтавщині, в Миргородському районі. Потім дівчата з “Божичів” та Школи традиційного народного танцю запрошували до танку всіх охочих – зразу ж їх вчили виводити і Полтавську двобортну польку, і Київський карапет, і знамениту запальну “Ойру”.

 Учасниця гурту «Божичі» Ольга Карапата
Учасниця гурту «Божичі» Ольга Карапата

В альбомі, до речі, окрім українських традиційних протяжних та жартівливих пісень любовної тематики, представлені стародавні танці сільських вечорниць. Раніше вечорниці були єдиним місцем, де хлопці з дівчатами мали право відкрито спілкуватися.

Учасник гурту «Божичі» Валерій Гладунець
Учасник гурту «Божичі» Валерій Гладунець

Перед початком виступу “Божичів” можна було послухати записані на плівку під час їхніх фольклорних експедицій розмови з сільськими дідами і бабами, які ще пам’ятають народні звичаї і традиційну українську культуру, почути їхні любовні історії.

22 лютого “Божичі” будуть виступати з великим концертом в Києво-Могилянській Академії. Окрім їхнього виступу буде ще дещо цікавеньке. Отже слідкуйте за нашими анонсами!

----------------------------------
В тему:

Яке мистецтво приваблює істинних арійців

Сайт гурту «Божичі»

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи