Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

SARS провокує бунт

Хвороба вразила вже п’ять тисяч китайців.
У Китаї розпочалися бунти з приводу поширення атипової пневмонії. Першим спалахом масових заворушення став Тяньцзінь – велике місто на півночі Китаю, де близько тисячі осіб на знак протесту проти планів влади щодо будівництва та облаштування будинків для хворих на SARS вчинили на вулицях масові заворушення. Мотивація – небажання мати по сусідству зі своїм житлом осередок хвороби. Сотні людей розгромили навчальний заклад, у якому планувалося ізолювати інфікованих китайців, а також здійснили напади на адміністративні будинки. Близько 300 осіб розбили цеглу та будматеріали, що призначалися для будівництва карантинного притулку для хворих. Крім того, протестуючі перевертали легкові автомобілі та блокували дороги на маршруті вантажівок із будматеріалами. Під час сутичок із поліцією постраждало двоє охоронців правопорядку, заарештовано, як мінімум, 9 бунтарів, звинувачених у підбурюванні натовпу.

Для офіційних кіл така ситуація стала “небезпечним сигналом” суспільної нестабільності, що зумовлена поширенням у країні смертельного вірусу. Нагадаємо, що Китай – місце зародження та найбільш небезпечний регіон розповсюдження атипової пневмонії. У зв’язку зі складною ситуацією, влада вдалася до безпрецедентних заходів – у багатьох містах до компетенції спеціально сформованих санітарних дружин входить відстеження та покарання випадків кидання недопалків та плювання на долівку. Порушники змушені будуть заплатити штраф та прибрати за собою. Крім того, регулярно проводиться дезінфекція місць великого скупчення людей – громадського транспорту, таксі, аеропортів та вокзалів.

За офіційними даними, на материковій частині Китаю кількість інфікованих становить близько 5 тисяч, 235 осіб вже померли. Однак ВООЗ не дуже довіряє цим цифрам. Як повідомили в суботу представники цієї організації, дані щодо захворюваності страждають недосконалістю та не сприяють успішній боротьбі з поширенням вірусу в усьому світі. “У нас немає докладної інформації з Китаю приблизно щодо 50% хворих, яка дозволила б нам ефективно прослідкувати розвиток хвороби”, – заявила представник ВООЗ Марія Ченг. Експертам у Китаї “необхідна ця інформація, щоб припинити поширення SARS”, – наголосила вона.
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи