Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ісламська партія Австралії

Категорія:

Австралійські мусульмани оголосили про намір створити політичну партію для протидії збільшенню "ісламофобії, породженою боротьбою з тероризмом". Поштовхом до цього кроку стали виступу лідера Християнської партії Фреда Ніла (Fred Nile), який вимагав припинення ісламської імміграції до Австралії.
За задумом засновників партії, вона має об'єднати мусульман, які проживають у країні і налічується до 300 тисяч. Разом з тим, підкреслюється, що її членами зможуть бути і представники інших конфесій.

Очолити ісламську партію має муфтій Австралії шейх Тадж Алдін аль-Хілалі (Taj Aldin al-Hilali). В кінці 2006 року аль-Хілалі спричинив великий скандал. Хвилю протесту викликали його заяви про те, що легковажно одягнена жінка схожа на «неприкрите м'ясо» і сама запрошує себе зґвалтувати.

Деякі ісламські лідери відмежувалися від муфтія, і поки залишається незрозумілим, наскільки широкою підтримкою користуватиметься нова політична сила до кінця 2007 року, коли в Австралії пройдуть парламентські вибори, передає «Lenta.ru».

За словами прес-секретаря Тадж Алдіна аль-Хілалі, так звана війна з тероризмом розділила суспільство і тепер «люди бояться власних сусідів». Прем'єр-міністра Австралії Джона Говарда (John Howard) і очолюваний ним консервативний уряд мусульмани звинувачують у нагнітанні антиісламських настроїв і посилюванні імміграційного законодавства.

Нагадаємо, в грудні 2005 року в Сіднеї відбулися масові зіткнення між білими австралійцями і вихідцями з арабських країн. Мотивом став інцидент, коли арабські підлітки побили на пляжі двох рятувальників. У зіткненнях брали участь декілька тисяч людей.





Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи