Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українці розробили діагностику SARS

На зустрічі в Києві президента Національної академії наук України Бориса ПАТОНА і міністра охорони здоров’я України Андрія ПІДАЄВА обговорювалися проблеми поширення SARS і шляхи протидії цьому небезпечному вірусу.
Як повідомили УНІАН у прес-службі НВК “Діапроф-Мед” Науково-технологічного комплексу “Інститут монокристалів” НАНУ, на зустрічі був підписаний договір про спільні дії МОЗ і НАНУ щодо протидії SARS, а також відбулася презентація унікального діагностичного набору для виявлення вірусу атипової пневмонії. НАНУ спільно зі своїми російськими колегами-вченими готова розпочати випуск тест-систем для діагностики коронавірусу SARS. За допомогою цієї системи наявність вірусу можна виявити за три години.

Як зазначив генеральний директор НТК “Інститут монокристалів”, академік Володимир СЕМИНОЖЕНКО, “Україна сьогодні бере активну участь у реалізації масштабних проектів по боротьбі з ВІЛ/СНІД, туберкульозом, малярією та іншими небезпечними хворобами. Наша участь у заходах щодо протидії SARS – це не тільки визнання потенціалу українських фахівців, а й символ високого авторитету української науки у світі”.

Міністерством охорони здоров’я України спільно з іншими органами виконавчої влади, НАН України розроблено план спільних дій щодо протидії поширення в Україні вірусу SARS. Сьогодні в країні немає жодного зареєстрованого випадку інфекції, але швидкість поширення вірусу змушує постійно посилювати профілактичні заходи, забезпечувати діагностування та лікування можливих хворих.

За інформацією Всесвітньої організації охорони здоров’я, з 1 жовтня 2002 року по 13 травня 2003 року у світі зареєстровано 7548 випадків важкого гострого захворювання на респіраторний синдром (SARS), 573 з яких мали фатальний кінець. 3298 чоловік одужали. За інформацією ВООЗ показник смертності від SARS у середньому становить 14-15%. Для людей 65 років і старше цей показник може перевищувати 50%, у той же час для хворих до 24 років - лише 1%.

Причина SARS - коронавірус, який раніше не зустрічався в людській популяції. Передається інфекція повітряно-краплинним і контактним шляхом і поширюється серед близького оточення хворого чи носія вірусу.
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи