Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Cтолиця підіймається на боротьбу з SARS

Світ:

У Києві провадяться санітарно-епідемічні заходи з метою недопущення проникнення і поширення в Україні вірусу атипової пневмонії.
Як повідомила головний санітарний лікар столиці Ірина Козлова, в аеропорту Бориспіль, який є головними воротами Києва і всієї країни, з кінця квітня посилено санітарно-контрольний режим.

Якщо раніше командир літака після прибуття в аеропорт надавав відомості про те, чи є на борту хворі, то тепер після прибуття до Києва на борт в обов’язковому порядку підіймається лікар санітарно-контрольного пункту, щоб пересвідчитися у відсутності хворих і поспілкуватися з бортпровідниками, передає Інтерфакс-Україна.

Аби забезпечити перевірку всіх рейсів, з районних санітарно-епідемічних станцій столиці в розпорядження санітарно-контрольного пункту Бориспіль відрядили 12 епідеміологів.

Епідеміологи розробили листок опитування, який пропонується заповнити всім пасажирам, які прибувають у Бориспіль. Цей опитник покликаний у разі виявлення SARS знайти контактних людей. «Це складно, дкже багато людей відмовляються заповнювати, іноземці взагалі не розуміють цього», - зауважила І.Козлова.

Відповідаючи на питання про китайців, які торгують на ринках Києва, І.Козлова підкреслила, що не треба до всіх них ставитися з упередженням як до можливих переносників атипової пневмонії, оскільки багато хто з них приїхав в Україну давно, і торгує безвиїздно, тоді як інкубаційний період SARS - 10 днів.

Головний санітарний лікар столиці також повідомила, що СЕС спільно з міліцією вже провела рейди по ринках, приділяючи увагу людям, які можуть бути переносниками захворювання. За результатами рейду був закритий невеликий ринок в Дніпровському районі біля басейну підводного спорту. «Це було зроблено не за китайською ознакою, а тому що у людей не було оформлених документів на в’їзд. Якщо вони давно знаходяться в Україні, нехай оформляють документи на в’їзд, і торгують», - сказала вона.

І.Козлова також повідомила, що вже підготовлено проект розпорядження київського мера, в якому зокрема рекомендується керівникам туристичних фірм утриматися від поїздок до Китаю, Канади і Сингапуру. Згідно з документом мають бути проведені комплексні перевірки речових і продовольчих ринків столиці, а також місць скупчення бомжів. Передбачається також посилена дезінфекція з метою профілактики на ринках і в закладах громадського харчування.

Згідно з розпорядженням мера, киян з підозрою на SARS будуть відправляти в Київську міську лікарню №9. Гостей міста госпіталізовуватимуть до цієї ж лікарні або ж до обласної. Хворих дітей готова прийняти міська клінічна інфекційна лікарня.

Головний санлікар Києва рекомендує людям зміцнювати імунітет, - їсти більше овочів і фруктів, частіше бувати на свіжому повітрі.

Вона також підтвердила, що в Києві був офіційно зареєстрований один випадок підозри на SARS у бізнесмена, у якого після прибуття з Китаю піднялася температура, Він був госпіталізований в Центральну клінічну лікарню, а всі особи, які контактували з ним, взяті під нагляд. Однак потім підозра була знята як з нього, так і з його близьких.

Тим часом у зв’язку з епідемією SARS на невизначений термін перенесено конференцію «Всесвітня інтелектуальна власність», заплановану в Києві на 26 квітня. Про це агентству Інтерфакс-Україна повідомили в канцелярії радника з торгово-економічних питань при посольстві КНР в Україні. Крім того перенесено на невизначений період заплановані візити з України до Китаю і з Китаю до України. (ForUm)
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи