Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Все більше британських громадян залишають Батьківщину

Внаслідок сучасної британської імміграційної політики все більше число людей вирішують уїхати за океан – так стверджує “Globalvisas” (www.globalvisas.com), агенція, що спеціалізується на консультаціях з питань імміграції, забезпечує імміграцію та оформлення віз.

В той час як в Об’єднанім Королівстві продовжує зростати число іммігрантів із країн – нових членів ЄС, все більше число британських громадян вирішують переїхати та працювати за кордоном.

Агенція “Globalvisas” забезпечує імміграцію до Об’єднаного Королівства, а також допомагає британським громадянам, що хочуть емігрувати до Сполучених Штатів, Австралії, Нової Зеландії, Канади або Південної Африки. Після понад 12 років роботи агенція зафіксувала в останні роки зростання числа не-європейців, а також низько кваліфікованих громадян із 8 нових держав – членів ЄС, котрі прибувають до Об’єднаного Королівства, і одночасно - драматичне зростання числа британців, що залишають свою країну.

Директор Лайм Кліффорд (Liam Clifford) каже: “Починаючи з січня 2007 року ми відмітили 80-відсоткове зростання числа британців, бажаючих уїхати за океан. В зв’язку з цим зростанням ми отримуємо все більше звернень людей з проханням допомогти їм з міграцією в іншу країну. В минулому місяці ми лише за один тиждень отримали 4 тисячі звернень від людей, яким надоїла Британія, і які бажають уїхати звідси.”

Він додає: “Іронія долі, але основна причина – перенапруження системи обслуговування, пов’язане з наростаючою імміграцією в Об’єднане Королівство. Ми знаємо про існування так званої “втечі білих” з великих міст в передмістя. Проте тепер люди все частіше шукають кращі стандарти життя, які пропонують інші країни”.

“Це явище поглиблює нестачу кваліфікованих працівників, з якою стикається Британія. Кваліфіковані працівники уїжджають, а на їх місце прибувають низько кваліфіковані робочі з країн – нових членів ЄС, або низько кваліфіковані біженці.”

UK Citizens Abandoning the UK in Greater Numbers
Renata Goldirova, “Press Dispensary”, 25 липня 2007.

Переклав Володимир Щербина


Пояснення:

“Втеча білих” (white flight) – термін, що зародився в США, проте вже зараз поширився і на країни Європи. Означає масову міграцію білих представників середнього класу із великих міст переважно в передмістя. Це явище пов’язано насамперед з острахом поселення афроамериканців та представників інших меншин у традиційно “білі” райони, та пов’язаним з цим зростанням злочинності та появи екологічних проблем. Первинно “втеча білих” була реакцією на десегрегацію шкіл в США.

8 країн – нових членів ЄС (EU A8). 1 травня 2004 року членами ЄС стали одразу 10 країн. При тому громадяни Мальти і Кіпру з самого початку отримали такі самі права пересування по ЄС та працевлаштування в будь-якій країні, як і громадяни “старих” членів ЄС. Решта вісім країн Східної Європи отримали в британських ЗМІ позначку “EU A8”. Це: Естонія, Латвія, Литва, Польща, Словаччина, Словенія, Угорщина, Чехія. В Об’єднаному Королівстві існують обмеження на працевлаштування громадян цих восьми країн. 1 січня 2007 року членами ЄС стали також Румунія і Болгарія. Їх в британських ЗМІ позначають “EU A2”. Для громадян цих двох країн в Британії створено більш складні умови працевлаштування, порівняно з громадянами “EU A8”.



----------------------------------------------------

В тему:

Мігранти вирішуватимуть долю виборів у Великобританії

В Німеччині зафіксований найбільший з 1940-х років “відтік мозків”

Брюссель заселяють небельгійці

Як знищується біла раса

Темний бік імміграції

Євгеніка для України

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи