Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Майдан повстав проти Черновецького

Категорія:

« Відступати нікуди – за нами Майдан» - під таким гаслом відбулась акція протесту навпроти КМДА в підтримку продавців народної символіки.
Відстояти соціальні та національні права підприємців з майдану прийшли понад сто учасників акції.

Одночасно під стіни адміністрації прийшли з півсотні постраждалих від афери “Еліта-Центр” та приблизно стільки ж протестувальників проти земельної політики мера, що тільки підсилило акцію. Було багато журналістів, зокрема були присутні практично всі провідні телеканали.

За попередньою домовленістю учасників акції заявку на її проведення подавала всеукраїнська громадська організація громадянський комітет «ПОРА». Отже, представники мерії разом з міліціянтами одразу почали казати лідеру Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Олегу Тягнибоку, що він, мовляв, не має права брати участь в акції. На що пан Олег резонно зауважив, що він бере участь не як політик, а як пересічний громадянин і попросив представників влади продемонструвати документ, що вимагав би від кожного громадянина подавати заявку на участь в акції. Звичайно, такого документа не існує.

До речі, під час акції не було жодної партійної чи організаційної символіки. Вся акція проходила виключно під національними синьо-жовтими та червоно-чорними прапорами.

Під час пікетування було оголошено про створення КОМІТЕТУ ЗАХИСТУ МАЙДАНУ, до якого увійшли понад 20 громадських організацій, зокрема Всеукраїнське об'єднання «Свобода», УРП Левка Лук'яненка, УНА-УНСО, Патріот України, Молодіжний націоналістичний Конгрес, Культурне товариство імені Леся Курбаса, Український спротив, ВО «Тризуб» ім. С.Бандери, ГО «Требухівська сотня Українського козацтва», ГО «Інша література», ВГО ГК «Пора», Громадська ініціатива «Форум порятунку Києва», ГО «Правове суспільство», ГО «Інститут захисту прав людини» та інші.

Як зауважив під час свого виступу лідер ПОРИ Андрій Юсов, сьогодні ця акція є вимушеною, оскільки у продавців національної символіки не лишилось іншого виходу. Маючи всі необхідні документи на дозвіл торгівлі, вони не можуть її здійснювати із-за перешкоджань міськрадою.

Андрій Юсов наголосив, що дії міських чиновників є незаконними. Не маючи жодних офіційних документів на заборону торгівлі, представники влади посилаються на усну вказівку міського голови.

Від імені Комітету Захисту Майдану Олег Тягнибок виголосив Декларацію комітету.

Учасники пікетування скандуючи «Черновецький – до киян!» чекали на вихід мера, після чого організатори акції вирішили самі зайти до Міської Адміністрації та власноруч передати свої вимоги та Декларацію комітету в приймальню Леоніда Черновецького.

Після того Андрій Юсов повідомив журналістам і учасникам, що документи були прийняті в офіційному порядку і зареєстровані за номером 29/347 від 09.08.2007.

Крім того, на 16.30 призначена нарада представників міськради з продавцями символіки. Про результати цієї наради “Народний Олядач” повідомить пізніше.

Організатори наголосили, що готові вдатися до безстрокових акцій протесту і обіцяють боротися до остаточної перемоги.



ДЕКЛАРАЦІЯ КОМІТЕТУ ЗАХИСТУ МАЙДАНУ

Ми, громадяни України, оголошуємо про створення Комітету захисту Майдану з метою відстояти соціальні та національні права українських підприємців та захистити право на поширення національної символіки у серці української столиці – на Майдані Незалежності.

Дії київської влади щодо заборони розповсюдження національної символіки, музики, літератури, ми розцінюємо не лише як брутальну рейдерську атаку на законний малий і середній бізнес – основу української держави, але й як неприкритий і цинічний наступ міської владної команди на українство.

Упродовж двох десятиліть, починаючи ще з часів радянської окупації, Майдан є символом відродження українського духу, єдиним місцем у Києві, де всі охочі можуть придбати символи нації – прапори, музику, літературу та сувеніри.

Ми вважаємо неприпустимими будь-які спроби київської влади, заборонити чи знищити осередок українства на Майдані Незалежності.

Ми впевнені, що це не випадкова сліпота міського голови, а таємна та брудна політична гра, яка цілеспрямовано підштовхує малий та середній бізнес до обурення, а національно-патріотичні сили – до радикального протесту.

Вимагаємо притягнути до кримінальної та адміністративної відповідальності усіх причетних до незаконної рейдерської атаки на розповсюджувачів національних символів на Майдані.

Вимагаємо у найближчий час забезпечити належні умови для поширення національної символіки на Майдані. Надати усі необхідні дозвільні документи та всебічно сприяти поширювачам української музики, літератури та символіки.

У випадку невиконання наших вимог – ми вдамося до безстрокової акції протесту.

Нам, українцям, відступати нікуди – за нами Майдан!

Контактна особа: Тафій Сергій ( 8 050 685 77 93)
[email protected]
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи