Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Москвичі ласують псячим м'ясом

В столиці Російської федерації місті Москві припинена робота мережі китайських ресторанів, в яких під виглядом баранини подавали м'ясо убитих бродячих собак.


Як повідомила прес-офіцер Управління по боротьбі з економічними злочинами ГУВД столиці республіки Ірина Волк, якийсь час назад в управління звернулися двоє чоловіків. Вони розповіли, що після відвідин китайського ресторану на проспекті Вернадського, виходячи з нього, побачили, як в ресторан з чорного входу працівники заносили мішки, в яких "щось ворушилося і пищало".

"За рестораном було встановлено стеження, в ході якого міліціонери з'ясували, що в ресторан регулярно привозять бродячих собак. Оперативники провели спеціальну операцію. Під виглядом клієнтів четверо оперативників замовили в ресторанах різні блюда, після чого зразки цих блюд були відправлені на дослідження", - повідомила Вовк.

За її словами, висновок експертів був однозначний - м'ясо, що подається під виглядом баранини, насправді - собачатина, причому в більшості випадків це було м'ясо хворих бродячих собак. Після висновку експертів оперативники прийшли в ресторан з раптовою перевіркою. З'ясувалося, що собак вбивали прямо в ресторані, обробляли і подавали російським клієнтам як баранину, а китайцям як делікатес - собачатину.Причому в їжу йшло все, аж до нутрощів, з яких варили супи".

Діяльність цієї мережі ресторанів припинена. Відносно власників порушена кримінальна справа по статті 238 КК РФ - Реалізація продуктів харчування, небезпечних для здоров'я. Готуються матеріали для порушення кримінальної справи по статті Жорстоке поводження з тваринами.

Джерело - Кореспондент.net.
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи