Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Небезпека рецесії у світі – аналітики Deutsche Bank

Світ:

Про небезпеку рецесії у світі попереджають аналітики найбільшого німецького кредитно-фінансового інституту Deutsche Bank. Ймовірність раптового економічного спаду, як на початку 70-х і 80-х років минулого століття оцінюється нині як один до трьох, переконані експерти.
А ймовірність „міні-рецесії”, як на початку 90-х, сягає навіть 50 відсотків. Загалом же аналітики Deutsche Bank з усіх можливих сценаріїв віддають перевагу «обережно оптимістичному» варіанту, за яким поступальний рух світової економіки 2008 року збережеться і складатиме близько 4 з половиною відсотків.

(«Німецька хвиля», 20.11.2007)


Єдина європейська валюта упродовж вівторка (20.11.2007) встановила одразу кілька рекордів: спочатку євро наблизився, а потім і взагалі подолав позначку 1 долар і 48 американських центів. Грошова одиниця Сполучених Штатів дешевшає, бо дедалі більше учасників ринку налаштовані не просто на охолодження кон’юнктури в США, а навіть на рецесію. Різні макроекономічні індикатори зміцнюють такі переконання. Так, індекс світового ділового клімату, який видає мюнхенський інститут Ifo після зльоту минулого літа в четвертому кварталі впав зі 113 з половиною до 99 с половиною пунктів. Це – найнижчий рівень за останні два роки. Експерти інституту зафіксували помітне погіршення ділового клімату в усіх трьох найважливіших економічних регіонах планети – Західній Європі, Північній Америці та Азії. Утім, найсерйозніше охолодження помічене саме в США. У найбільшому народному господарстві світу індекс Ifo упав набагато нижче свого багаторічного середнього показника.

(«Німецька хвиля», 20.11.2007)

--------------------------------------

В тему:

Країни-нафтовидобувачі відмовляються від долара

Міжнародний валютний фонд попереджає про очікуване падіння курсу долара

Економіка самодостатності. Світовий досвід опори на власні сили

Ігор Каганець: «Глобальна криза примусить багатьох згадати слово “автаркія”»
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи