Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Стратегічний шлях прискореного розвитку українського суспільства – через аграрний сектор економіки

Світ:

З такою доповіддю виступив на І Економічному Форуму українців світу Іван Будзай – академік з Української академії наук. Він згадав і Вернадського, і Подолинського, і проголосив селянство колискою українства, що забезпечує безперервність поколінь. А національною ідеєю, на його думку, має бути відродження генофонду нації.


Збагачення і збільшення селянства має стати державною стратегією. А пріоритетом – зберегти органічне рослинництво і не допустити на продовольчий ринок України генетично модифіковані продукти харчування.

Будзай запропонував змінити метод господарювання на українській землі і застосувати так звану будівську система землеробства. Використовується як стартовий потенціал унікального життєвого устрою українських селян особисте селянське господарство. До особистого господарства приєднується власна пайова орна земля і утворюється неподільний первинний технологічний комплекс як основа землеробства. Тільки там можливе впровадження нових біоенерготехнологій для додаткового виробництва білка без використання орної землі — на біомасі методом фотосинтезу.

Будзай також відзначив, що бездумне сіяння ріпака на українських землях може призвести до їхього винищення. Нагадаємо, що нині українські сільськогосподарські підприємства дуже захопилися ріпаком – сировиною для нового біопалива.

Українське село має шукати позабюджетні кошти для свого розвитку – і це можуть бути внутрішні інвестиції, вважає Будзай і пропонує в кожній області створити одне таке експерементальне господарство. Він впевнений, що українська сільськогосподарська галузь може виробляти достатньо органічного продовольства і на цьому заробляти, а не тільки годувати ним своїх громадян.

З презентацію ще однієї нової технології для села виступив член-кореспондент Української Академії наук Юрій Возняк. Суть його методики – відродження орного шару українських чорноземів і органічне землеробство. За допомогою гумусу – продукту переробки органічного сміття (наприклад, листя, яке наприкінці осені спалюється у дворах) можна досягнути високої продуктивності у вирощенні рослинної продукції.

30 листопада - в перший день Форуму - багато говорили про українське сільське господарство. Адже однією з цілей Форуму, як зазначено у прес-релізі, є визначення місця української економіки в глобальному господарстві та стратегічний шлях розвитку українського суспільства через основний відновлюваний національний ресурс - агрокультуру.
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи