Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Від СНІДу можна відмитися в душі

Категорія:

Скандально відомий політик-ліберал може стати президентом ПАР.


Скандально відомий в ПАР політик Джейкоб Зума очолив правлячу партію Африканський національний конгрес (АНК). Місцеві ЗМІ прогнозують, що новий лідер партії, швидше за все, очолить республіку в 2009 році, коли закінчиться другий президентський термін діючого глави держави Табо Мбекі, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на агентство Рейтер.

Незадоволеність режимом Мбекі, що відрізняється безкомпромісністю і жорсткістю правління, назріла останніми роками і призвела до того, що 61% з 4075 членів правлячої партії сьогодні виступають за кардинальну зміну керівництва.

Джейкоб Зума вважається досить скандальним кандидатом. У 2005 році Мбекі звільнив Зуму з поста віце-президента за корупційний скандал, пов'язаний з його найближчим оточенням.

У 2006 році Зума був звинувачений в зґвалтуванні ВІЛ-позитивної жінки, проте згодом був виправданий. Саме йому належить шокуюча фраза про те, що "від СНІДу можна відмитися в душі".

Він відомий також як політик, який назвав одностатеві союзи образливими перед лицем Бога, проте напередодні голосування в парламенті ЮАР пообіцяв свою підтримку закону про легалізацію одностатевих союзів.

На думку аналітиків, Мбекі на найближчі два роки опиниться в украй обмеженому положенні і втратить можливість політичного маневру, а багато фахівців не виключають можливості проведення в ЮАР дострокових президентських виборів.

Згідно з конституцією, кандидатуру на пост президента ПАР пропонує партія, яка перемогла на загальних виборах в національну асамблею (парламент країни). Голосування, яке визначає нового президента країни, проходить серед депутатів національної асамблеї.

Вплив Зуми - за нього перед з'їздом АНК проголосували дві третини первинних організацій, незважаючи на суди і негативну кампанію в ЗМІ - пояснюється зростанням убогості під час правління Мбекі. Кількість людей, які живуть менш ніж на долар на добу, останніми роками подвоїлося з 1,9 млн до 4,6 млн осіб.
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи