Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Держслужба кінематографу пропонує скасувати ПДВ для фільмів, що дублюються українською мовою

Світ:

Про це сьогодні повідомила голова Держслужби кінематографу Ганна Чміль. За її словами, відомство планує прирівняти дубльовані українською мовою фільми до фільмів національного виробництва, за рахунок чого з цих фільмів буде знятий податок.
На думку Г.Чміль, це призведе до значного зниження вартості квитків на перегляд фільмів у кінотеатрах. Відповідний законопроект вже внесений на розгляд парламенту.

За її інформацією, сьогодні в Україні існує близько 10 дистриб'юторських компаній, які займаються розповсюдженням іноземних фільмів у кінотеатрах, з них лише три працюють за темою з виробниками Голівуду, останні постачають фільми через російські компанії.

Крім того, Державна служба кінематографії планує збільшити кількість кінозалів, обладнаних на рівні світових стандартів до 1,5 тис. На сьогодні в Україні діє 257 кінозалів, які облаштовані на такому рівні, - додала вона.

Необхідно зазначити, що Держслужба кінематографу раніше вже виступала з ініціативою скасування ПДВ на фільми іноземного виробництва, які дублюватимуться державною мовою. На думку відомства, тільки таким чином можна стимулювати кінобізнес до показів іноземних фільмів на державній мові.

Нагадаємо, 24 грудня 2007 р. Конституційний суд України зобов'язав озвучувати (субтитрувати, дублювати) іноземні фільми державною мовою перед їх розповсюдженням в Україні. Згідно з рішенням КСУ, Державна служба кінематографу не повинна видавати прокатні посвідчення на фільми іноземного виробництва, які не будуть дубльовані державною мовою.


--------------------------------------

В тему:

Більшість громадян "за" дублювання фільмів українською

Олекса Негребецький: "Фільми для власників каналів — це прикрі вставки між рекламою"

Конкурс на краще лого і слогани для ініціативи “Кіно-Переклад” завершено

Подивіться кінофільм «Стрілець» (дубльований українською)

Формуються ударні батальйони мотопіхоти, щоб битися за Україну проти вороженьок

Мова і війна

Проект Сенсар: мова, одяг, Лінукс

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи