Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

«Народне вето» на Парламент

20 лютого Президент презентував своє бачення головного закону країни. Відбулося перше засідання Національної Конституційної Ради. Її мета напрацювати нову редакцію Конституції. До складу ради увійшли представники влади, політики, науковці – усього майже 100 людей.
Одна з пропозицій Гаранта — долучити громадян до прийняття найважливіших державних рішень. Створити альтернативу Верховній Раді – Народний інститут громадської ініціативи, який буде розробляти і в разі потреби, забороняти вже ухвалені Парламентом закони. Ще Ющенко хоче, щоб в оновленій Конституції чітко прописали президентські повноваження, і механізм взаємодії усіх гілок влади.

Віктор Ющенко, Президент України: “Важливо забезпечити повноцінний статус всенародно обраного Президента України як Гаранта державного Суверенітету та цілісності Конституції. При цьому треба визначити ключову роль Президента у зовнішній політиці та сферах національної безпеки”.

Усі зміни до Конституції Президент спочатку має намір узгодити з Парламентом, але обіцяє, що останнє слово буде за народом. Задля цього проведуть референдум.

Коли в Україні з’явиться оновлена Конституція пророкувати не береться ніхто. Утім, всі згодні: процес буде надзвичайно складним. Політики, і з опозиції, і з коаліції вже проти деяких президентських ініціатив. Одні вбачають наміри узурпувати владу, іншим не подобається, що нову Конституцію можуть прийняти в обхід Парламенту.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи