Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Проводи «Пресвятої Покрови»

Поки державні посадовці “розбудовують” позитивний імідж України за кордоном справжні українські козаки знайомлять Європу з лицарськими традиціями екстремальних морських походів на правдивій козацькій чайці.
За часів Запорозької Січі справжнім козаком міг стати той, хто пройшов багаторічний вишкіл, різноманітні випробування та здійснив морський похід. Сучасні козаки з чайки “Пресвята Покрова” нічим не поступаються своїм героїчним предкам, адже трьохмісячна мандрівка північними морями, це справжнє випробування на сміливість та витривалість.

Козацька чайка „ПРЕСВЯТА ПОКРОВА” – це реконструкція історичного корабля - справжньої козацької „чайки”, збудована протягом 1991-1992 років козаками Львівського товариства “КІШ”. Літом та в осінь 2007 року, подолавши понад 1500 морських миль, козацька чайка успішно презентувала українську лицарську культуру у Німеччині, в королівствах Данії, Швеції, Норвегії, Нідерландів. Цього літа козацька чайка „ПРЕСВЯТА ПОКРОВА” знов вирушає в морський похід.

“2008-го року плануємо здійснити морський похід до країн Північної Атлантики та Північного моря з Кампена до портів – Амстердам, столиця Нідерландів, – Руан, Брест ( Франція ) – Ліверпуль ( Великобританія ), – Дублін ( Ірландія ), – Молей, Берген (Норвегія ) та повернутися в порт Кампен (Нідерланди)” – говорить Віталій Струтинський, військовий товмач, козак-екстрімфотограф.

Запрошуємо охочих долучитись до проводів козацької залоги “ПРЕСВЯТА ПОКРОВА”, яка відбудеться в п’ятницю 18-го квітня о 14:00 в приміщенні Музею ГЕТЬМАНСТВА (Київ, вул. Спаська, 16-б )

У ПРОГРАМІ:

- Прес-конференція для журналістів – презентація проекту та показ унікальних фотографій минулого походу;
- Виступ гурту “ХОРЕЯ КОЗАЦЬКА” під орудою ТАРАСА КОМПАНІЧЕНКА та справжній лицарський козацький настрій від правдивих козаків;
- Правдива козацька кухня та церемонія проводів козаків на чужину.


Організатори: Український Промоційний Альянс-2 та козацька залога “ПРЕСВЯТА ПОКРОВА”. Генеральний інформаційний спонсор: журнал “Україна”

З питань акредитації звертатись до контактних осіб: Тіна Пересунько – 8 050 338 26 30, Віталій Струтинський – 8 096 508 08 54



В тему:

Чайка вирушає в похід

Усі на чайку!

Львівська марина

Козаки в Бретані

Підкорювачі морів

Козацька чайка "Пресвята Покрова", що її збудували козаки з Товариства "Кіш" у Львові, посіла друге місце у міжнародній регаті історичних кораблів з-поміж 30 човнів-учасників перегонів

"Пресвята Покрова" посіла друге місце у регаті історичних човнів

Шанувати своє минуле!

Арійський човен

До Києва повернулась чайка «Спас»

Човен “Сварог” прибув до Києва

В Чернігові закладено давньоруську лодію

Яхта “Альціона” повернулася до Одеси

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи