Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У США вимагають заборонити Windows

Літом наступного року Microsoft чекає черговий неприємний судовий процес. На цей раз справа стосується патентних прав на технології, які використовуються в Windows і Internet Explorer.
Компанія Eolas Technologies звинувачує Microsoft у незаконному використанні технології відображення веб-сторінок, завдяки якій у сайти можна вбудовувати інтерактивний контент.

Команда колишнього професора Університету Каліфорнії Майкла Дойля (Michael Doyle) отримала в листопаді 1998 року патент за номером 5,838,906, що описує "систему, яка дозволяє користувачеві браузера... отримувати доступ і запускати вбудований у сторінку об'єкт".

Microsoft стверджує, що аналогічна технологія, розроблена програмістами корпорації (ActiveX) ніяк не порушує патент Eolas.

Більш того аналогічна технологія створена розробниками Java (Applets), і програмістами Netscape. Але до них у Дойля немає ніяких претензій.

Що ж до Microsoft, то Eolas вимагає не більше не менше як припинити виробництво і продаж всієї продукції, який порушує права витвору Майкла Дойля - тобто, всі версії ОС Windows, починаючи з Windows 95, й Internet Explorer.

Розгляд справи почнеться 8 липня 2003 року.
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи