Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Руслана: “Я обрала свій шлях”

15 жовтня в агенстві УНІАН відбулася прес-конференція Руслани, що була присвячена офіційному підтвердженню факта продажу 100 000 ліцензійних копій альбому “Дикі танці”.
Продано 100 000 ліцензійних CD за 100 днів! І це без концертного туру – найпотужнішого з існуючих промо заходів у підтримку альбому! Такий результат не міг не привернути увагу до країни, яка раніше через присутність в ній “піратського” ринку не входила в міжнародну систему рейтингових оцінок музичних продажів.

З нагоди першого в Україні офіційно підтвердженого факту продажу 100 000 ліцензійних копій музичного альбому і згідно з градаціями, існуючими у Канаді, Іспанії, Італії, Польщі, музичні ринки яких є близькими до музичного ринку України, хоча й більшими від нього, компанією Comp Music EMI буде запроваджено та вперше вручено почесну нагороду “Платиновий диск”.

Про все це розповів Олег Долинський, директор Comp music EMI, який розпочав прес-конференцію і якому довелось відповідати на запитання журналістів, які цікавилися правовим характером цієї процедури.

Успіх альбому – це не тільки творче досягнення Руслани, а й відкритий виклик аудіо “піратству” в Україні. Аналізуючи динаміку продажів альбому, було чітко відзначено пряму залежність ліцензійних продажів від насичення ринку “піратськими” копіями. Так, в першій половині серпня і в середині вересня в найбільших містах України була зареєстрована особливо велика кількість різноманітних нелегальних копій касет та компакт-дисків альбому “Дикі танці”.

Деякі “піратські” копії своєї “колекції” продемонструвала журналістам Руслана і розповіла про один з найвідвертіших “піратських” вчинків, коли в Одесі на базарі у Вашій присутності за 10 гривень Вам записували “Дикі танці” і друкували обкладинку.

Comp music EMI разом з МВС України та спеціалістами, що співпрацюють з IFPI (міжнародна організація, що контролює легальні продажи аудіопродукції і з дозволу якої диску надається статус “платинового” чи “золотого”) запровадили спеціальні заходи з контролю та перешкоджанню розповсюдження контрафактної продукції.

Руслана відзначила на прикладі свого альбому можливість професійної цивілізованої схеми діяльності на аудіоринку України. За словами співачки, ця подія виходить за межі шоу-бізнесу. Те, що Україна має “Платиновий диск”, є дуже позитивним моментом для її іміджу, адже це наголощує на поступовому входженні українського шоу-бізнесу в правову зону, створенні конкурентноздатного національного музичного продукту.

У чому ж загадка успіху альбому “Дикі танці? Звичайно, в колосальній енергетиці самої музики, як зазначила Руслана, але і в талановитих маркетингових і організаційних рішеннях Руслани і Олександра Ксенофонтова (її чоловіка і продюсера).

З появою “Диких танців” Руслана постала в новому сценічному і творчому іміджі і “зачепила” як в україномовних, так і в російськомовних українців Заходу і Сходу України щось глибинне, суттєве, архетипове, що не піддається раціональному аналізу. Складається таке враження, що вони давно чекали на такі пісні і на таку Руслану.

“Я обрала свій шлях”, - сказала у своєму виступі Руслана, то ж побажаємо їй, щоб вона йшла цим шляхом так само гарно, гідно і впевнено, як і належить українській “дівчині-воїну”.

В тему:

Дівчина-воля, дівчина-зброя

Руслана образила гуцулів?!!

6 - Фактор експансії. Генії кінцевого результату.

Музика і політика
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи