Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Бразилія відмовляється від Windows

Одним з головних напрямків інформатизації Бразилії має стати широке впровадження програмного забезпечення з відкритим початковим кодом. Така політика нового керівництва країни на чолі з президентом Луїшем Інасио Лула да Сильвой. Популяризація відкритого ПЗ буде здійснюватися Національним інститутом інформаційних технологій, на чолі якого да Сильва поставив відомого прихильника Linux Сержіо Амадеу.
Амадеу, колишній професор економіки, вважає, що загальна комп’ютеризація з використанням відкритого ПЗ допоможе скоротити провалля між багатими і бідними країнами. На думку Амадеу, таке ПЗ значно дешевше за продукцію Microsoft. Для країн, що розвиваються, Windows або MS Office - це недозволена розкіш.

Очолюваний Амадеу інститут виношує плани по заміні продуктів Microsoft на відкрите ПЗ в більшості урядових установ, комерційних компаніях і учбових закладах країни. На Linux вже працюють Національний інститут інформаційних технологій і національне телебачення Бразилії. “Поки в федеральному уряді є декілька острівців, що використовують відкрите ПЗ, але ми хочемо створити цілий континент”, - говорить Амадеу.

Разом з тим, головний бразильський фахівець по ІТ підкреслює, що використання відкритого ПЗ не буде нав?язуватися ані державним відомствам, ані, тим більше, приватному бізнесу. Проте, в Microsoft ці запевнення сприймають з відомою часткою обережності і висловлюють побоювання в можливому порушенні законів чесної конкуренції шляхом законодавчого нав’язування Linux.
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи