Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Паролі Wіndows були зламані за 14 секунд

Світ:

Швейцарські дослідники опублікували невтішні результати перевірки системи захисту Wіndows: їм удалося за 14 секунд зламати паролі цієї операційної системи.
При цьому швейцарські фахівці поставили новий рекорд. Попередній рекорд зі зламу паролів становив 1 хвилину 41 секунду.

Метод зламу був використаний традиційний - добір зашифрованих паролів. Причому всі обчислення здійснювалися безпосередньо в пам’яті комп’ютера, що дозволило істотно підняти швидкість зламу.

Як повідомляє HardwarePortal, для зламу використовувався комп’ютер на базі процесора Athlon XP 2500+ з 1.5 Гб оперативної пам’яті. Таблиця, у якій зберігалися варіанти паролів, займала 1.4 Гб і повністю закачувалася в оперативну пам’ять комп’ютера.

На думку дослідників, проблема захисту Wіndows полягає в тому, що операційна система шифрує паролі без використання певної випадкової інформації. Тобто той самий пароль, зашифрований системою Wіndows на двох різних комп’ютерах, виглядатиме однаково.

Щоб захистити свої паролі, дослідники пропонують використовувати в них символи, які не відносяться до букв чи цифр. Наприклад, лапки, підкреслення і так далі. Ті ж швейцарські фахівці створили таблицю варіантів паролів з використанням додаткових 16 неалфавітних символів. Вона збільшилася до 30 Гб. І якщо повністю завантажити її в пам’ять, для зламу буде потрібно близько 30 секунд.

Поки що у світі не дуже багато комп’ютерів з обсягом пам’яті 30 Гб, та й зайняті вони більш важливими справами, ніж добір паролів, відзначає PROext. У майбутньому, коли такі комп’ютери стануть звичними, “Mіcrosoft” обіцяє виправити цю вразливість у захисті.


----------------------------------------------------

В тему:

США хочуть шпигувати за всіма користувачами Інтернету

Неблагонадійні

Президент США одобрил стратегию кибербезопасности (рос. мовою)

Новая технология от Билла Гейтса (рос. мовою)

У США вимагають заборонити Windows

Дайош український синтезатор Lernout & Hauspie's RealSpeak! Або як вінницькі “ґейтси” в жмурки грались.

Американська компанія “Майкрософт” нарешті оголосила про випуск україномовної версії операційної системи Windows

Види інформаційної війни
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи