Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Томенко вимагає розслідувати, за які кошти будують “хатинку” Медведчука

Світ:

“На сьогодні облдержадміністрація Закарпатської області разом із місцевою владою та криміналітетом виконують 3 найголовніші завдання: здійснює масовий прийом громадян до СДПУ(о), (різними способами, часто незаконними), намагається знищити прихильників опозиції, зокрема “Нашої України”, та рекордними темпами будує резиденцію для родини Медведчуків”, - заявив народний депутат Микола Томенко, який днями повернувся із відрядження до Карпатського краю.
Споруду зводять неподалік від села Жденієво, що у Воловецькому районі на Закарпатті. Головний канцелярист Леоніда Кучми недаремно обрав саме цю місцину, адже околиці Воловця вважаються одним із найчарівніших куточків Закарпаття. Будівництво йде темпами, яким може позаздрити навіть президент Кучма. Місцеві люди розповідають, що резиденція президентського фаворита на порядок потужніша за резиденцію самого президента у Гуті. Для неї відведено ділянку площею 44 гектарів у заповідній лісовій зоні. Ініціатори будівництва не обтяжували себе збиранням дозволів для землевідводу, хоча і мають в області кишенькового губернатора. Це очевидно, адже навіть він не має права дозволити масово валити заповідний ліс для “дачного” будівництва.

Навколо дачі вже вирубали віковічний ліс. Розрахунок на те, що це завадить снайперам “вполювати” зіркове подружжя.

Микола Томенко встановив, що будинок для родини Медведчуків зводять бюджетні організації, зокрема підрозділи з львівського, івано-франківського та закарпатського “Укравтодорів” та “Укрзалізниці”. Загалом на будівництві зайнято кілька сотень робітників з України та Словаччини, яких щодня возять автобусами. Тут постійно курсують сотні вантажівок, до об’єкту проклали трасу.

Ті, хто бачили “хатинку”, вважають її начиння “крутішим” за обладнання розкішної резиденції Леоніда Кучми у Гуті. Вона матиме ряд переваг, зокрема криті тенісні корти та басейн. Дачу обладнують урядовим зв’язком та вертолітною площадкою. Мешканці села Жденієво розповідають, що наради з будівельниками проводить телеведуча Оксана Марченко, пов’язана, як відомо, путами Гіменея з головним президентським канцеляристом.

Томенко вважає наївними заяви місцевої влади про те, що резиденція стане реабілітаційною базою ФК “Динамо” і зводиться на кошти клубу. “Щоправда, її можна сприйняти, якщо вважати, що Віктор Медведчук є власником цього клубу. Однак навіть за таких обставин ніхто немає права незаконно отримувати величезні території для будівництва у заповідній зоні”, - говорить Томенко.

План комплексу передбачає чотири елітні номери і вісім номерів «люкс», а тому там неможливо розмістити навіть половину динамівського складу. Крім того, у районі будівництва не передбачено жодного спортмайданчика, придатного для тренувань, окрім танцювального. Це радше нагадує шикарний будинок для розваг, аніж базу для аскетичних футболістів.

За інформацією Томенка, від будівельників вимагають здати об’єкт до католицького Різдва. Щоправда, цей термін непевний, адже робочим, зігнаним на будівництво, досі не виплатили зарплату, яку обіцяли давати у конвертах, щоб “зекономити” на податках.

Робітники попросили Томенка нагадати Медведчуку про борг, оскільки бояться ставити це питання перед Оксаною Марченко, мовляв, в неї стільки охорони, що не наблизишся.

Секретність об’єкту відчули на собі і депутати. Міліція, яка охороняє дачу, до приїзду депутатів перекопала майже всю дорогу, хоча ті все ж продерлися. Натомість, коли вони збиралися назад, їх близько години не випускали за наказом з облдержадміністрації.

Томенко повідомив, що парламентарії вимагатимуть встановити, хто, і за які кошти здійснює будівництво вартістю 15-20 мільйонів доларів у заповідній зоні. Зокрема депутатські запити будуть адресовані прем’єр-міністру, головам Міністерства транспорту, ДПА України, Державного комітету землекористування.

------------------------------------
В тему:

СДПУ (о) — кочегари пасіонарного спалаху нового циклу

Політкоректна ідентифікація ворога

“Сьогодні з плакатом, завтра з автоматом”

Жнива Господні починаються в 2004 році

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи