Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

С. Хмара: “Сільські вісті” виходили, виходять і будуть виходити. Ніхто не зможе закрити рупор народу

Категорія:

Як відомо, нещодавно Шевченківський районний суд м.Києва, за позовом голови міжнародної антифашистської організації Самуїла Шлаєна, виніс вирок про закриття ”Сільських вістей” – єдиної, наймасовішої газети, що турбується проблемами села.
Приводом стали статті професора Василя Яременка, в яких начебто пропагувався антисемітизм. Зважаючи на те, що в Україні є лише одна, така масова опозиційна газета, цей вирок суду, не видається ні справедливим, ні випадковим “торжеством українського правосуддя”, як називає це кричуще неподобство політолог В.Малінкович, коментар якого от уже тиждень безперестанку крутять на всіх центральних каналах TV.

Ситуацію коментує народний депутат України Степан Хмара:


– Рішення Шевченківського суду м.Києва про закриття наймасовішої, однієї з найпопулярніших опозиційних видань – газети “Сільські вісті” є ганебним і провокаційним. І саме воно може викликати справжню неприязнь між українцями і євреями в Україні.

Закриття “Сільських вістей” є однозначно політичним замовленням нинішньої влади, що узурпована кримінальними олігархами. І це несправедливе і обурливе рішення чітко і ясно показує в кого сьогодні в Україні є реальна влада – в олігархів, одним серед яких є відомий кримінальний аферист Вадим Рабінович.

Саме він, на мою думку, є натхненником переслідування “Сільських вістей”, бо голова міжнародного антифашистського комітету п.Шлаєн - маріонетка Рабіновича. Людини, яка ще за радянських часів за шахрайські махінації і обдурювання громадян на суму понад 100 тисяч рублів була засуджена до 12 років позбавлення волі. Людини, що підозрювалася в нанесенні “величезних збитків економіці України” – це формулювання, під яким у свій час СБУ заборонило йому в’їзд в Україну. А він же колишній помічник Президента Кучми. Отакі люди керують найвищою владою України.

Рішення про закриття “Сільських вістей” не може не обурити кожну чесну людину в Україні. Бо в статтях Василя Яременка нічого антисемітського немає, там є лише певний історичний фактаж, який міг би викликати дискусію, а не політичне переслідування. До речі редакція “Сільських вістей” готова була надати сторінки для полеміки. Нажаль, ніхто з активних керівників єврейської громади, в тому числі з так званого міжнародного антифашистського комітету, не захотіли взяти участь у дискусійних публікаціях. Очевидно не було що сказати по-суті проблеми, але правди вони все одно не люблять.

Я думаю, що цей вирок суду – ще одне підтвердження того, що у нас немає незалежної суддівської влади, що вона є на службі у нинішнього режиму. Бо, може, якщо я кажу, що більшість кримінальних олігархів в Україні єврейського походження, то це також антисемітизм? Може нам за це захочуть закрити рота і потрактувати це як роздування антисемітських настроїв?

І мене дуже дивує поведінка активу єврейських громад. Я все таки сподіваюсь, що вони відреагують на це ганебне політичне замовне рішення суду, якщо євреї дійсно хочуть жити в злагоді з українцями. Бо тільки така чесна правдива позиція сприяла би порозумінню і добрим стосункам між нашими народами. Ми завжди прагли цього, але хочемо почути добре слово з їхньої сторони.

А “Сільські вісті” виходили, виходять і будуть виходити і ніхто не зможе закрити рупор народу! Влада просто не знає, що якщо вона роздмухує вітер, то пожне бурю.


----------------------------------------------------

В тему:

Жнива Господні починаються в 2004 році

У Полтаві читачі «Сільських вістей» мітингували проти судової антисанітарії

Стань на захист Сільських Вістей!

Вадим Рабинович проти “Сільських вістей” 1:0

Реакція на закриття “Сільских вістей”

Суд виніс рішення про закриття газети “Сільські вісті”
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи