Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Форум Українців Чеської республіки пропонує співпрацю

Одразу чотири проекти опрацьовує Форум Українців ЧР.
До уваги небайдужих керівників

м.Прага, 2004 рік


Шановні пані та панове!

Неприбуткове громадське об’єднання “Форум Українців ЧР” пропонує Вам співпрацю над новими проектами для української громади в ЧР.


1.
Як ми повідомляли Вам раніше, із серпня 2003 року ведуться роботи над створенням документального фільму про українців у Європі, про сучасний імідж України “Невидимі люди” (режисер Микола Гейко). Знімальна група відвідала 13 країн, відзнято більш ніж 50 годин цікавого й корисного матеріалу.

Крім думки й долі українського народу у фільмі будуть присутні коментарі до проблематики таких видатних особистостей як Володимир Василенко (суддя Міжнародного трибуналу в Гаазі), Христина Фріланд (заступник головного редактора “Financial Times”, Лондон), Василь Новіцький (керівник Українського онкологічного інституту у Відні), політичні діячі України Михайло Свистович (Майдан), Володимир Чемерис (Інститут Республіка), діячі культури Олег Скрипка і Олександр Піпа (Воплі Відоплясова, Борщ), Олексій Дехтяр та інші.

З січня 2004 року розпочався монтаж. Так як ми взялися за працю над фільмом лише з четвертиною запланованого бюджету (дотація 500 000 Кс від Міністерства культури ЧР), на фінальному етапі зіштовхнулися з невеликими фінансовими труднощами.

Необхідно:
- жорсткі диски для праці над відео матеріалом (2 х 250 GB) 13000 Кс;
- гонорар монтажеру та звукооператору (2 х 30000 Кс) 60 000 Кс;
- інші витрати (BETA, VHS для копій, титри, прес-релізи і таке інше) 30000 Кс.


Чеське телебачення і український “5 канал” підтвердили показ документу в ефірі. Ведуться переговори зі ще одним українським телеканалом “1+1” та з іншими ТБ Європи.

Розширена версія фільму буде демонструватися на різних міжнародних кінофестивалях (Італія, Голландія, Британія).

Гарантуємо гідну презентацію Вашої компанії (акції) у фільмі та супроводжувальних презентаційних матеріалах (showreel, вебсторінки, прес-конференції і таке інше).


2.
Від березня 2004 року Форум розпочинає проект інформаційного інтернет-порталу (тим часом без назви) “Щоденні новини з України чеською мовою”.

Цей проект має за мету збільшити кількість новин з України в чеських ЗМІ, що в свою чергу сприятиме покращенню відношення до представників української меншини в Чехії, а також піднесення іміджу українського бізнесу.

Комп’ютерне забезпечення на цей проект надала Міжнародна організація міграції (ІОМ).

Головний реалізатор і керівник проекту – Віктор Брих, професійний український журналіст (Київський Університет ім. Т.Г.Шевченка, факультет журналістики; регіональні телебачення та радіо; спеціальний кореспондент у Празі). Пан Брих щодня робитиме огляд новин з України і перекладатиме їх на чеську мову.

Дизайн і розробку інтернет-презентації візьме на себе громадське об’єднання “Форум українців ЧР”.

Затрати на цей проект є, порівняно, мінімальними – коректор чеської мови (5500 Кс/місяць), реєстрація доменного імені другого рівня та веб-хостинг (інтернет-ім’я й віртуальний сервер) (5000 Кс/рік), забезпечення оперативної комунікації між редактором і коректором (3 набори для безкоштовної IP-телекомунікації 4500 Кс). Вартість професійного прес-сервісу (оренда програмного забезпечення для розсилання мейлів, факсів на ЗМІ Чехії) становить 3000 Кс/рік.

Подібний проект обіцяє бути надзвичайно популярним у чеських засобах масової інформації, котрі до цього часу НЕ МАЮТЬ жодного українського джерела журналістського стилю ЧЕСЬКОЮ мовою.

На даний час силами активістів “Форуму українців ЧР” ведеться інформаційний проект - український портал в Чеській республіці Ukraine.CZ – це щоденні новини, що стосуються українців в ЧР та в Європі взагалі, форуми, фотогалерея, тощо. Сайт відвідують щодня більш ніж 70 користувачів з ЧР (70%) та з України (15%).

Гарантуємо рекламу Вашої компанії (чи акції) у щоденному інформаційному випуску, у електронній розсилці на більшість чеських ЗМІ, на інтернет-сторінках проекту, на прес-конференціях і супроводжувальних акціях.


3.
Дивлячись наскільки успішно завершаться наші переговори з Чеським Радіо, громадське об’єднання Форум Українців ЧР у співпраці з іншими українськими осередками у Празі, розпочне з березня 2004 року готувати радіопрограми українською на хвилях Радіо Реґіна (92.6 MГц www.rozhlas.cz/regina).

Вони являтимуть собою випуски новин з України та огляду життя української громади в Чехії (події, анонси). Планована періодичність – щодня у вечірній час. Нажаль, тим часом керівництво Реґіни запропонувало нам лише один випуск щотижня тривалістю 5 хвилин.

Редакторами цього випуску будуть професійні журналісти Алла Снігур (ех- Радіо Свобода) і Віктор Брих.

У близькому майбутньому для реалізації цього проекту необхідно облаштувати портативну студію для начитання новин, що обійдеться нам у додаткові 50 тисяч крон (мікрофони, міксерний пульт, звукозаписувальні прилади, звукоізоляція).

ВАЖЛИВО: сам прецедент українського радіомовлення у Чехії згуртував навколо себе усі громадські організації Чехії (Українська Ініціатива, Спілка українців і друзів України, Спілка українок Чехії), які ДОМОВИЛИСЬ діяти разом у напрямку збільшення ефірного часу українській громаді.

За тих умов, якщо нам вдасться донести до потенційних слухачів, що програми українською можна слухати в Празі й регіонах, матимемо потужну слухацьку аудиторію, а тим самим нашу цільову групу для якісної й прибуткової організації різних проектів і акцій.


4.
І на завершення – сумарна презентація діяльності української громади в Чехії: у суботу 3 квітня 2004 року в Палаці Акрополіс заплановано концерт українського гурту “БОРЩ”.

На цій культурній акції ми зможемо гідно презентувати (прес-конференція, стенди, комп’ютерна презентація, друковані матеріали) усі вищенаведені проекти громадськості та засобам масової інформації як у Чехії так і в Україні.

Гурт “БОРЩ” є симбіозом модерної української панк-культури і професійних музикантів (фундамент – гурт “Воплі Відоплясова” (Юрій Здоренко, Олександр Піпа) і барабанщик гурту “Танок На Майдані Конго”).

Витрати на концерт і супроводжувальну акцію наступні:
- візи 12 000 Кс;
- дорога 12 000 Кс;
- гонорар 20 000 Кс;
- концертний зал (звук, світло, охорона) 30 000 Кс;
- проживання, їжа 15 000 Кс;
- пропагація концерту 20 000 Кс;
- презентаційні заходи 30 000 Кс (оренда відеопроектору, комп’ютерів; буклети і таке інше).


Громадська організація “Форум Українців ЧР” має гарний досвід організації подібних акцій: “Воплі Відоплясова” у грудні 2002; “Гайдамаки” у липні 2003.

Комплексна реалізація вищенаведених, відносно дешевих, але ефективних проектів дозволить зробити великий стрибок у розвитку як і україно-чеських взаємин, так і у взаєминах між українськими громадськими організаціями Чехії.

Завдяки якісним інформаційним проектам ми разом створимо той імідж, ту міцну платформу, яку мала б заслуговувати наша, практично найбільша у Чехії, українська громада.


З повагою та надією на плідну співпрацю,

Борис Чикулай

голова громадської організації “Форум Українців ЧР”


FORUM UKRAJINCU CR
Na Porici 30
110 00, Praha 1
Czech Republic
tel. +420 603 347 626
E-mail: [email protected]
Web: http://www.ukraine.cz


----------------------------------------------------

В тему:

Закінчено зйомки фільму про українських заробітчан в країнах Європи

Стратегія Четвертої хвилі

Феномен Четвертої хвилі

Як то – жити заробітчанину в Чехії...

Ющенко в турі Європою – підтримка “четвертої хвилі” української міґрації
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи