Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Стан громадян України, поранених у Мадриді

Українські дипломати в Іспанії припускають, що серед неопізнаних досі десятків загиблих від вибухів у Мадриді можуть бути громадяни України.
Дипломати беруть участь в опізнанні десятків невідомих досі жертв.

Представник посольства України в Іспанії Тарас Боєцький розповів Бі-Бі-Сі, що стан однієї з трьох поранених українок, яка зазнала важких поранень дещо покращився.

Дві інші громадянки України зазнали легших поранень.


Поранені громадяни України

Ось що розповів Бі-Бі-Сі пан Боєцький:

“Сьогодні посольство володіє достеменною інформацією про те, що троє громадян України отримали поранення різних ступенів складності.

Співробітники посольства відвідали відділення інтенсивної терапії Центрального військового шпиталю міста Мадрид, де перебуває одна з трьох поранених громадянок України. Їй 43 роки. Згідно з інформацією чергового хірурга цього шпиталю, громадянці надано невідкладну медичну допомогу внаслідок струсу мозку та забиття і опіків легенів, одержаних внаслідок вибуху у вагоні одного з потягів. Стан потерпілої, на думку лікарів, важкий, їй зроблено операцію на ногах, - однак вона опритомніла і вже могла говорити.

Інша громадянка України, що отримала незначні поранення, має на тілі забиття і легкі опіки. Ще вчора намагалася виписатися зі шпиталю, з огляду на її задовільний стан, - однак лікарі наполягли на тому, аби вона залишилася під наглядом медиків ще деякий час.

Обоє громадянок звернулися до посольства з проханням не розголошувати їх імен чи будь-яку інформацію про них. Так само громадяни побажали, аби їх родичів не інформували. Окрім цього, ще одну громадянку України, після надання невідкладної допомоги, було виписано зі шпиталю.

Робота щодо впізнання 80 тіл в одному з моргів триває, і посольство України в Іспанії продовжує роботу щодо з’ясування можливого знаходження громадян України серед загиблих та надає необхідну допомогу громадянам, постраждалим внаслідок цього жахливого теракту”.


Співчуття МЗС України

Раніше міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко надіслав лист-співчуття главі зовнішньополітичного відомства Іспанії Ані Паласіо у зв’язку з численними людськими жертвами внаслідок терористичних актів у Мадриді.

“Глибоко шокований звісткою про вибухи в іспанській столиці. Україна рішуче засуджує цей акт насильства і підтверджує свою готовність пліч-о-пліч з міжнародним співтовариством боротися проти тероризму”, - сказав Костянтин Грищенко.

Глава зовнішньополітичного відомства України передав співчуття рідним та близьким загиблих і поранених в результаті терактів.


----------------------------------------------------

В тему:

Вісім мільйонів чоловік вийшли в Іспанії на демонстрації проти тероризму

Газета “Міст” для українців Іспанії та Португалії

Закінчено зйомки фільму про українських заробітчан в країнах Європи

Ющенко в турі Європою – підтримка “четвертої хвилі” української міґрації
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи