Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Технології спротиву: флешмоб в Мадриді, протести проти приховування інформації про теракт

Категорія:

Від 3 до 5 тис. жителів Мадриду одночасно зібралися перед штаб-квартирою правлячої партії, для того щоб висловити протест діям уряду який замовчує інформацію про теракти 11 березня, жертвами яких стало більше ніж 200 людей.
Спочатку головними підозрюваними були бойовики баскського руху ЕТА, але остання інформація дозволяє зробити припущення що кривавий теракт на вокзалі Мадриду, (більше 200 загиблих, більше 1 500 поранених, вт.ч. громадяни України) може бути справою рук Аль Каєди, “за те що Іспанія підтримала війну в Іраку”.

Вчора, 13 березня, тисячі людей зібралися на вулицях, вимагаючи від уряду дати відповідь щодо терористичної атаки. Чим відрізнялась підготовка до цієї акції протесту, від інших акцій: вона була організована виключно за допомогою SMS повідомлень, оголошень у чатах та на форумах Інтернет-сайтів.

Близько 6 годин вечора, натовп розміром близько 3 000 - 5 000 тис. протестуючих, зібрався біля штаб-квартири правлячої партії Partido Popular, або скорочено PP. Учасники скандували гасла проти спроб уряду маніпулювати мас-медіа, і несли плакати і листівки з написами "Хто зробив це?". Одночасно, в інших містах країни відбулися аналогічні несподівані та швидкі зібрання громадян, організовані за допомогою SMS.

Протести пройшли за день до загальних виборів, які мають пройти сьогодні, 14 березня. Влада засудила акції протесту, пояснюючи що вони були незаконними зібраннями - але через те що вони були організовані в децентралізованому стилі, з використанням мобільних технологій, не існує якоїсь однієї сторони яку можна покарати за організацію цих акцій протесту.

Протестуючі звинуватили прем’єр-міністра Хосе Марію Азнара в приховуванні інформації щодо терористичної атаки для того, щоб не програти на виборах. Уряд спочатку звинуватив у теракті організацію басків ЕТА, але згодом з’ясувалося що скоріш за все за терактами стоять підрозділи Аль Каїда. Іспанія стала ціллю для цієї організації внаслідок політики діючого уряду, що активно підтримав війну проти Ірака.

Зауваження від Майдан-ІНФОРМ: текст, що набрано жирним шріфтом, дає можливість побачити що деякі дії іспанської влади у цьому випадку дуже схожі на дії які так звичні для влади української, лише враховуючи що у Іспанії спостерігається набагато більш цивілізоване поводження зі своїми громадянами. Що це означає? Лише те, що тиск та вплив на владу, стеження за діями влади, вимоги і протести проти дії влади повинні бути завжди та у будь яких суспільствах – якщо ми не хочемо, щоби влада вилазила своєму народу на голову, як це зараз є в Україні.


----------------------------------------------------

В тему:

Вісім мільйонів чоловік вийшли в Іспанії на демонстрації проти тероризму

Стан громадян України, поранених у Мадриді

Сфоткай пальму! Або Cвітом крокує «миттєве стовпотворіння»
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи