Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

І на камерних концертах кричать: БРАВО!

17 березня в залі київського Будинку Актора відбувся концерт відомого українського композитора й скрипаля Кирила Стеценка.
На концерт прийшли справжні шанувальники мистецтва, що узнали про нього від якихось своїх “джерел інформації”, адже не було ані реклами, ані оголошень. Взагалі концерт планувався камерний, для дуже вузького кола слухачів.

Сучасна система музичної освіти, що залишилась у спадщину від СРСР, все ще трактує українську класичну спадщину як щось малоцінне й другорядне, і таке упередження ми відчуваємо на концертах більшості вітчизняних музикантів. Але К.Стеценко вирішив цю ситуацію змінити. Його інтерпретація творів М.Лисенка, М.Березовського, М. Скорика розбиває цю нібито сталу догму. Саме цьому було присвячено першу частину концерту.

У другій частині К.Стеценко виконував уже власні твори, які продовжують розвиток української класичної музики. Це дивне поєднання класичних канонів, українського фольклору і сучасних мотивів просто не могли не викликати захоплення у слухачів. Незважаючи на камерний характер концерту, публіка кричала “Браво!”.


Ті ж, хто не був на цьому сольному концерті, мають можливість березня побачити й почути ще більш потужну програму. Концерт відбудеться 21 березня 2004 року (в неділю), у Малому залі Національної музичної академії (консерваторія). Початок о 17.00.

Адреса: вул. Городецького 1-3 (майдан Незалежності), вхід до учбового корпусу. Підніматися ліфтом на 4 поверх, рухатися коридором ліворуч до кінця, повернути ще раз ліворуч, увійти до залу через перші двері справа.

Для довідок: тел. 234-7609;
E-mail: [email protected]

----------------------------------------------------

В тему:

Історія української скрипкової музики в одному концерті

Кирило Стеценко. Проходження через вісь хреста

Спільна медитація Тараса Компаниченка і Кирила Стеценка

Міжнародна благодійна організація “Міжнародний фонд ім. Кирила Стеценка”
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи