Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Жиріновський і компанія жахаються української мови

Категорія:

ЛДПР пропонує Держдумі Росії відкласти ратифікацію Угоди про формування Єдиного економічного простору і Договору між РФ і Україною про російсько-український кордон, якщо не буде відмінено рішення про те, що з 19 квітня мовлення в Україні на загальнонаціональних каналах і радіопрограмах має здійснюватися виключно українською мовою.
Депутат Державної думи РФ від фракції ЛДПР Олексій ОСТРОВСЬКИЙ сьогодні вніс на розгляд Держдуми проект заяви "Про становище російськомовних ЗМІ в Україні", повідомили РІА "Новости" в прес-службі фракції ЛДПР.

"19 квітня цього року в Україні припиниться реєстрація ЗМІ, які "ведуть мовлення не державною мовою", що означає фактичну заборону на розповсюдження інформації російською мовою", - сказано в проекті заяви.

Депутат розцінює це як "спроби ущемити права російськомовних громадян України і громадян Російської Федерації, які проживають в Україні".

У документі наголошується також, що це відбувається напередодні ратифікації Угоди про формування Єдиного економічного простору і Договору між РФ і Україною про російсько-український кордон. "Такі дії української влади дискредитують саму ідею ратифікації", - сказано в проекті заяви.

О.ОСТРОВСЬКИЙ пропонує Держдумі звернутися до Президента України Леоніда КУЧМИ із закликом використати всі можливості, які є у нього, для скасування даного рішення і створення нормальних умов роботи ЗМІ, що ведуть мовлення російською мовою.

Депутат від ЛДПР пропонує скоригувати зовнішню політику Росії з урахуванням даних змін в Україні і чинити політичний тиск на керівництво України з метою недопущення дискримінації російськомовного населення.

Крім того, в проекті заяви пропонується, в разі набрання чинності цього рішення української влади, відкласти ратифікацію договорів з Україною.

Як повідомляв УНІАН, 14 квітня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення, що з 19 квітня мовлення на загальнонаціональних каналах і радіопрограмах має здійснюватися винятково українською мовою.

На 20 квітня запланована синхронна ратифікація парламентами України і Росії Угоди про формування Єдиного економічного простору і Договору про українсько-російський державний кордон. UNIAN






В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи