Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Браво, “дніпрянки”!

Світ:

На Слов’янських читаннях у Самарі (Росія) великого успіху домоглася делегація з українського міста-побратима
Посланці міста Дніпропетровська побували на Других міських Слов’янських читаннях у місті Самарі, що проходили з 20 по 23 квітня в середній школі № 132 Ленінського району, яка є членом Міжнародної асоціації слов’янських шкіл. У цих міських Слов’янських читаннях уперше взяли участь гості зі слов’янських міст-партнерів Самари – білоруського Вітебська, болгарської Стара-Загори й українського “Дніпра”.

Дніпропетровськ був представлений 3 школярками-старшокласницями навчально-виховного комплексу № 139 Індустріального району. Схоже, одного із кращих середніх навчальних закладів Дніпропетровська. Їх у російське місто-побратим на Волгу привезла з міста на місці впадіння в Дніпро української ріки Самари вчителька російської мови й літератури Ірина Василівна Шульженко.

Дівчата із Дніпропетровська показали себе просто чудово – і були відзначені званнями дипломантів і лауреатів Читань. З великим успіхом пройшли представлення літературознавчої роботи 11-класниці Олени Черніги “Дніпропетровськ і російські літератори ХХ століття” і 9-класниці Ольги Фісун – “Катеринославська весна Олександра Пушкіна” на секції “Мій Пушкін”. А виступ 11-класниці Марії Білої з художнім читанням уривка з роману у віршах Ліни Костенко “Маруся Чурай” завершився овацією. Її розчулені слухачі попросили знову вийти до мікрофона – і знову читати Ліну Костенко і співати пісні, своєї легендарної тезки – “Чураївни”. І торкаючи душу “Рушники”. А потом усі учасники секції “Рідна мова (художнє читання)” сфотографувалися з Машенькою Білою на добру пам’ять про це відкриття самарцями юного дніпровського таланту.

До речі, це вже друге відкриття в Самарі дніпропетровських талановитих школярів із прізвищем “Білі”. У 2002 році міська “Самарская газета” опублікувала на своїх сторінках чудові вірші тодішнього школяра, а зараз студента одного із дніпропетровських вузів Руслана Білого, котрі нам передав сьогоднішній мешканець українського міста побратима Василь Соболєв, у минулому – актор Самарського академічного театру драми ім. М.Горького й директор Сизранського драматичного театру. Він їх вибрав із декількох робіт переможців Міжнародного Єсенінського фестивалю, проведеного в Дніпропетровську очолюваним їм Російським культурним центром.

Від імені своїх колег із Товариства дружби і співробітництва народів Росії й України, від колективу Слов’янської школи міста Самари хотілося б передати слова подяки й вдячності всім організаторам і спонсорам цієї поїздки. А ще – слова замилування роботою педагогів школи № 139 міста Дніпропетровська. Можливо, ви зібрали в Індустріальному районі у цю школу найталановитіших дітей, але своєю працею з цих “алмазиків” ви робите дійсно блискучі “діамантики”. З перемогою, побратими!

Андрій БОНДАРЕНКО, голова Самарського відділення Товариства “Росія-Україна”.


----------------------------------------------------

В тему:

Великий Кобзар і самарці

Ювілей самарської “Веселки”

Самарський “Промінь”
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи