Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Дика гармонія волі. Руслана

Амбітна українська співачка, яка підкорила турецьких слухачів на відбірковому етапі конкурсу Євробачення, обіцяє навіть завзятіший виступ у суботу, коли вирішуватиметься доля популярної нагороди. Але надзавдання, яке ставить собі виконавиця - вживити Україну у свідомість слухачів.
"Ми пройшли перший етап, який повинні були пройти за будь-яких обставин. Навіть не було мови, що ми не потрапимо до фіналу. Це для нас було би відсутністю результату взагалі", - сказала в інтерв'ю Українській службі Бі-Бі-Сі Руслана. Зі співачкою, яка готується до вирішального концерту у Стамбулі, розмовляла Ольга Коник.

Бі-Бі-Сі: На конкурсі Євробачення ви виконуєте фольклорну пісню. Дехто вважає, що фольклор якоюсь мірою перешкоджає розвитку інших жанрів української пісні.

Руслана: А який може бути в Україні жанр, окрім музики, побудованої на власних мотивах? Все решта - це будуть запозичені жанри, так чи інакше. Якщо нам подобається співати американську музику чи британську, то можу вам сказати, що там за нас це роблять набагато краще. Ми можемо співати тільки свою власну музику так, що це буде когось у світі цікавити. А інші жанри так само можуть розвиватися не обов'язково на базі фольклорної музики, але так чи інакше - власної оригінальності. Це зараз більше всього потрібно світу - оригінальність. Тому що все решта вже відкрито, створено, зроблено, заспівано - і люди це чули. А нові рішення, нові ідеї - це так чи інакше ріст, це прогрес. Тому ми свою пісню побудували на етнічних мотивах. Насправді це нами написана оригінальна пісня, але з таким етнічним духом, з фундаментом етнічним; ми передали наш етнічний характер таким чином. Це - характер нації, це - її лице, її дух. Тому я думаю, що так керуватися, можливо для мене особисто - це правильно.

Для себе зараз - ані секунди

Бі-Бі-Сі: Україна вдруге бере участь у конкурсі Євробачення. Які Ваші емоції?

Руслана: Я зараз дійсно мислю іміджем країни, а не своїм. Мене зараз не існує. Себе я зараз не шкодую, мене зараз немає як людини, тобто Руслана не живе зараз для себе ані секунди. Фактично ми все робимо для того, щоби ми відчули, що ми повноцінні члени Європи. Я бачу, як Туреччина прагне до розвитку, як у Туреччині всі прагнуть до того, щоби бути в європейській сім'ї. Я бачу, як інші країни намагаються розвиватися. Я не дуже добре розбираюся на політиці, можливо, не знаю всіх економічних нюансів, але Україна має прагнути до розвитку, тому що вона має дуже багато ресурсів, вона має дуже багато поетнціалу. Я дуже хочу, щоби моя країна розцвітала. Я хочу, щоби в моїй країні люди реалізовувалися, мали майбутнє -тільки оптимістичне і радісне, і щасливе.

Шалено хочу, щоби збулися мрії мрійників

Бі-Бі-Сі: Україна - за межами Європейського Союзу. Наскільки Ваша перемога чи участь може стати імпульсом для України?

Руслана: Шалено того хочу, тому намагаюся зробити максимально все, що від мене залежить, і посісти якомога вищу сходинку. Я знаю, що, можливо, своїм прикладом доведу, що треба нам іти найвищим шляхом. Треба, щоби наші амбіції підкріплювалися нашими діями, конкретними, реальними. У нас дуже багато розмов в Україні про те, що ми можемо; я хочу, щоби ми робили те, що ми можемо. І щоби найголовніше - нам дали шанс це зробити. Дуже важко зараз деяким людям діяти. Я хочу, щоби той шанс якомога швидше стався; щоби ми були вільні в своїй працездатності; щоби ми були вільні для того, щоби реалізовувати себе; щоби люди, які мріють, нарешті реалізували свої мрії. Це стосується політики, економіки, спорту, культури - всіх галузей діяльності людей. Я знаю просто своїх друзів, які за більш сприятливих умов могли би робити просто фурор у Європі. І я думаю, що Європі потрібен потенціал України. Тому що такої потенційної країни - ... Я проїхала всю Європу, але я відчуваю щось особливе на своїй землі.

Бі-Бі-Сі: Наскільки потужні Ваші конкуренти?

Руслана: Дуже серйозні конкуренти, дуже серйозні виконавці, дуже професійні. І дуже професійні пісні. Цього року, як ніколи, дуже мало слабких пісень. І через те люди мають великий інтерес до Євробачення, оскільки ніхто не знає, хто і за яких обставин і чому переможе. Ніхто не знає -навіть самі конкурсанти.

І будуть просто фантастичні речі

Бі-Бі-Сі: Пісня "Дикі танці" уособлює свободу. Там і слова про свободу є. Як Ви бачите цю свободу, що вона означає для Вас?

Руслана: Для мене слово "дикий" - це і є свобода. "Дикий" у хорошому розумінні, бо первісне значення слова "дикий" - саме людина вільна, яка дуже близька до землі, до всесвіту, вона є в гармонії. Людина повинна зараз вміти відкривати свої ресурси. Я б дуже хотіла, щоби люди вірили в свої можливості. Кожна людина здатна на неймовірні вчинки - у найкращому розумінні цього слова. Я б хотіла, щоби люди прислуховувалися до Бога і до свого серця. І тоді просто будуть фантастичні речі. Зараз важкий світ, багато агресії, багато жорстокості - і ми повинні об'єднуватися, щоби перемагати ці негативні емоції. Я думаю, що в даному розумінні свобода - це прагнення до досконалості, прагнення до вершини; щоби ми не були ліниві. Нас дуже багато розбещує розважальна індустрія. Я б хотіла, щоби в шоу-бізнесі було прагнення не тільки до заробляння грошей, але до якоїсь елементарної духовності. Я бачу, що люди прагнуть цієї духовності, що їм потрібно не тільки себе якось розважати, але дуже багато людей прагнуть до серйозних почуттів. Напевно, "дикий" - це сила людська, людського характеру.

Бі-Бі-Сі: Наскільки безпечно Ви почуваєтеся в Туреччині, де за останні місяці було кілька терактів?

Руслана: Абсолютно безпечно. У Туреччині прекрасна організація. Поруч зі мною зараз - мій охоронець, людина яка стала мені вже рідною. Я в кожному інтерв'ю кажу "Дякую охоронній службі". Тут усі серцем переживають за Євробачення, за кожного виконавця, і я абсолютно в безпеці.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи