Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Київське сміття збиратимуть роздільно

Найближчим часом у Києві для впровадження роздільного збору твердих побутових відходів планується провести експеримент, в якому братимуть участь мешканці близько 20 будинків.

Як повідомив перший заступник начальника Головного управління комунального та готельного господарства і туризму Олександр Карюк на прес-конференції у середу, цей пілотний проект здійснюватиметься за фінансової підтримки Данії, передає Інтерфакс-Україна.

У рамках проекту, в якому братимуть участь три житлово-експлуатаційних організації у трьох районах Києва — Дарницькому, Оболонському та Шевченківському — мешканцям 20 будинків буде роздано різнобарвні поліетиленові кульки, а також цебра та пам'ятки для роздільного збору сміття. Карюк не виключив, що найактивніші учасники проекту одержать заохочення.

Заступник голови Київської міськадміністрації Іван Данькевич повідомив, що поточного року в Києві планується почати спорудження чотирьох сміттєпереробних заводів, на яких відходи сортуватимуться, а отримана вторсировина перероблятиметься далі.

При цьому він підкреслив, що відходи, котрі вже побували у сміттєвій машині без роздільного сортування, не підлягають сортуванню та подальшій переробці. «Тому роздільне збирання сміття має велике значення», — підкреслив він.

Данькевич підкреслив, що в усьому світі сортування твердих побутових відходів дуже поширене, оскільки це дає великий прибуток. До того ж, зазначив він, це не вимагає додаткових витрат для складування побутових відходів на полігонах, а також є дуже вигідним в екологічному плані для збереження навколишнього середовища.

За словами Данькевича, з чотирьох сміттєпереробних заводів, один споруджуватиметься на базі комунального підприємства "Київспецтранс" за рахунок коштів міського бюджету. Для трьох інших переробних заводів підбираються площі й вони споруджуватимуться за рахунок коштів інвесторів. “До міськадміністрації вже надійшли пропозиції від деяких інвесторів для участі у цих проектах”, — додав він.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи