Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

М.Стріха: схоже, що мільйони українців за кордоном не зможуть скористатися зі свого права голосу

А вони є переважно прихильниками Віктора Ющенка. Cучасній “українській” такі виборці не потрібні.
Протягом 16-20 червня цього року на 23-й щорічній українознавчій Конференції Університету штату Іллінойс (Урбана-Шамбей) перебував член Центрального проводу УРП “Собор”, керівник наукових програм Інституту відкритої політики Максим Стріха. Як повідомив пан Максим прес-службі партії після свого повернення до України, однією з тем, яка турбує сьогодні українську громаду Сполучених Штатів, є участь українців у майбутніх президентських виборах. За приблизними оцінками, лише в консульському окрузі, центром якого є Генеральне консульство України в Чикаго перебувають десятки тисяч громадян України. Проте, як повідомив учасникам конференції Генеральний консул України в Чикаго Борис Базилевський, орієнтовне число учасників голосування 31 жовтня навряд чи перевищить кілька сотень. Причина очевидна: надто багато українців працюють сьогодні у США нелегально, а відтак бояться, що реєстрація в якості виборців може призвести до їхньої дострокової депортації зі Сполучених Штатів. І, хоча український консул наголошував, що консульство в жодному разі не стане ділитися списками виборців з представниками американської влади, побоювання членів української громади лишаються.

Існує і інша, суто технічна проблема: консульство розташоване в центральній частині міста, де існують великі труднощі з паркуванням автомобілів, і тому українська громада Чикаго сьогодні збирає підписи, щоб перенести голосування в значне просторіше приміщення українського культурного центру. Очевидно, що цю технічну проблему до дня виборів буде вирішено. Проте залишиться значно важливіша проблема: відсутність домовленості уряду України з урядами більшості держав світу, куди сьогодні приїздять на заробітки українці – в легалізації. Португалія в цьому відношенні досі лишається єдиним щасливим винятком. У зв’язку з цим виникає логічне запитання: чи не є все це частиною цілеспрямованого плану позбавити права голосу саме тих активних виборців, які сьогодні в масі своїй підтримали б Віктора Ющенка.


----------------------------------------------------

В тему:

Заробітчани зможуть проголосувати

Українці Італії прагнуть чесних виборів і свободи малому бізнесу в Україні

Заробітчан закличуть на вибори

Стратегія Четвертої хвилі

Феномен Четвертої хвилі
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи