Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Зомбування Під Склом

Категорія:

Конвейєр під назвою реал-шоу штампує одномірну масу лояльних споживачів
Найбільшою цінністю реал-шоу нового покоління стає приниження. Усі конкурси, що ми їх бачили по телебаченню, на кшталт За Склом, ніщо у порівнянні з тим, що нині вариться на кухні американської телевізії. Про це пише ІноЗМІ.Ru з посиланням на АВС.

У більшості цих проектів, реалізованих найпотужнішими американськими телекомпаніями, головним продуктом є приниження. Саме приниження сьогодні найліпше продається, лише приниження може привернути аудиторію, котру абсолютно не шокують з кожним разом все більш зневажливі завдання, що їх виконують учасники шоу. Хоча, з іншого боку, ці самі учасники, судячи зі всього, також готові абсолютно на все, аби лише заслужити на власні 15 хвилин "уорхолівської" слави.

В цьому сенсі особливо показовим є приклад з програмою Carthouse, яку ось-ось має запустити до ефіру канал НВО: у цій передачі приховані камери, встановлені в одному з борделів Лос-Анджелосу, будуть знімати пригоди клієнтів, прибувших у пошуках сексу. З 50 "щасливчиків", занесених до відеоплівки, лише 3 відмовилися підписати документ, який дозволяє показ записів по телебаченню. Серед клієнтів борделю виявилася одна сімейна пара, що окремішно шукала повію для надання відповідних послуг, та мати, яка торгувалася з приводу ціни на свою 22-річну доньку.

Інший різновид приниження пропонує The Bachelor: на каналі АВС нещодавно з тріумфом закінчився другий сезон цієї програми. В цьому реал-шоу молодику надлежить обрати для себе ідеальну дівчину з 25 претенденток, по черзі відкидаючи решту конкурсанток. Останній випуск цієї передачі, коли герой-коханець обирав собі суджену з двох фіналісток, дивилося 26.000.000 глядачів, що отримали задоволення не стільки від радощів переможниці, скільки від невтішних сліз публічно зганьбленої відторгнутої кандидатки. Успіх програми був настільки непередбачуваним, що до ефірного виходу готується вже жіноча версія The Bachelorette, в котрій - як цікаво - одна з кандидаток, публічно принижена в першому сезоні чоловічої версії програми, почне сама відсіювати негідних шанувальників.

Але, навіть сягнувши піку приниження конкурсантів, автори передач готові затягнути зашморг ще тугіше та створити програму на межі садизму. Канал Fox розглядає можливість запуску наступного сезону передачи Exhausted, учасники якої повинні виконувати різноманітні завдання, щоправда перед тим вони мають не спати добу.

АВС, у свою чергу, демонструватиме The Will, в якому члени однієї родини будуть змагатися за право отримати спадщину. Цей самий канал готує також програму, під час якої буде обрано найсексуальнішого конкурсанта. Дух програми повністю відображено в її назві Are You Hot?, у приблизному перекладі - Ти Справді Гарячий? Як каже продюсер цієї програми Майк Флейсс: "Не треба буде нікому доводити власну талановитість, не треба вміти співати, танцювати, усього цього зовсім не треба. Треба лише бути гарячим". (Страна.Ru)
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи