Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Що свіжого в українському музичному Між-Мережжі

Вітчізняні інтернетчики поступово заповнюють інфо-простір гарною музикю.
Стала до дії неофіційна сторінка співочої формації Піккардійська Терція www.pikkardiyska-tercia.nm.ru. За словами її творця та упорядника, створити подібне джерело відомостей про знану шістку хлопців спонукала вкрай куца присутність капели у вітчизняному інфо-просторі. В ході роботи над сайтом з’ясувалося, що зливу відомостей про про ПК містить... польськомовна Мережа: на запит Tercja Pikardyjska (так звучить назва ватаги польською) в ній вистрибує сила-силенна посилань. Не дивно, що левова частка передруків на www.pikkardiyska-tercia.nm.ru подана мовою нашого найближчого західного зарубіжжя. Прикметно, що і офіційна сторінка “піккардійців” в Краю www.tercia.com.ua, і формацї в Польщі www.tercjapikardyjska.art.pl не вирізняються надмірним потоком та обсягом відомостей про Терцію. Слід сподіватися, що з появою шанувальницької сторінки подібний пробіл буде усунуто.

* * *

В розпал літніх відпусток постала перша домашня сторінка тьмяно-індустріального гурту Audi Sile з містечка Козова Тернопільської області: www.gothic.com.ua/audisile. Сьогодні Audi Sile зараховують до передовиків вітчизняної сцени темряви, тому не дивно, що сторінка гурту знаходиться під опікою Українського Ґотичного Порталу www.gothic.com.ua. З поміж решта притаманних сайтам музичних груп розділів виокремити можна хіба главу “Ідеологія”, однак вона наразі ще пишеться, тому що хтіли в ній донести до читача Audi Sile – дізнаємося згодом. На позір сторінка www.gothic.com.ua/audisile виглядає досить ошатною та стриманою, як і належиться справжнім ґотам.

* * *

Відкрилася нова сторінка, присвячена українській пісні – http://pisni.org.ua. Її головна особливість, що до текстів пісень додаються ще й акорди, тож відтепер кожен бажаючий зможе відомі забійники награти собі в колі друзів. Автура награнь досить розлога і на різний смак: від Костя Москальця, Ліни Костенко та Віктора Морозова до Марії Бурмаки, Руслани і Скрябіна. Наразі pisni.org.ua містять 1087 пісень 246 авторів та виконавців, однак їхня кількість стрімко зростає, тим паче що будь-хто, хто володіє музичною грамотою може вільно викласти слова та акорди своїх улюблених награнь.

(За матеріалами Сашка ЗЕЛЕНОГО, “ФДР-вісті з Краю”)


----------------------------------------------------

В тему:

Новини музичного звукозапису

Україна – для українців. Не словом, а ділом

Українські ґотичні новини

Блокада української музики. Чиновники хочуть, але їм не вистачає повноважень

Геть неякісну російську попсу!

Новини українського музичного Між-Мережжя

Українська ретро-пісня
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи