Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Юрій Шевчук: У Києві на Майдані відроджується рок-н-рол

"Це було дивовижно, я купався в цьому ", - так лідер легендарного російського рок-гурту ДДТ Юрій Шевчук охарактеризував атмосферу, що панує на Майдані Незалежності в Києві, де сотні тисяч українців другий тиждень відстоюють своє право на чесні вибори.
Про це Юрій Шевчук сказав у п’ятницю, 3 грудня, у студії "5 каналу".

Він погодився з тим, що сьогоденні події в Україні - це народження громадянського суспільства, і відзначив, що "Київ показав себе. Вся Україна себе показала".

Шевчук нагадав, що він не є прихильником якої-небудь політичної сили і політику не любить взагалі, але його вразили "ці люди, ці очі, добро, прагнення до свободи".

"Це було дивовижно, я купався в цьому ", - сказав музикант.

Щодо зірок російської естради, які брали участь у передвиборній агітації за одного з кандидатів на посаду Президента України і тим самим порушували українське законодавство, Юрій Шевчук відзначив, що так, звичайно ж, робити не можна.

Музикант відзначив, що взагалі не любить "попси", і також він додав, що згадувані зірки російської естради - це не зірки, а просто люди, що зробили те, що зробили, за гроші.

Шевчук також визнав, що сьогоднішні події в Україні можуть стати прикладом для Росії.

"Ви зараз попереду, за духом, за консолідацією нації", - сказав він. За його словами те, що відбувається зараз в Україні - "незабутньо", і "у Росії теж буде, теж нас дістало..."

"У нас гайочки закручуються, цензура наступає ", - пояснив російський музикант, і додав, що "закручування гайок ніколи не веде ні до чого гарного, веде до чергового рабства".

Лідер ДДТ також погодився з тим, що сьогодні на Майдані Незалежності в Києві відроджується рок-н-рол. "Безумовно... Рок-н-рол - це не три акорди, це пошук істини, нового світогляду, пошук правди... Рок-н-рол завжди революційний ", - сказав музикант.

"Тиждень справедливості, правди, важкий тиждень... Тому що одні - за Януковича, інші - за Ющенка, треті - ні за кого, усі бояться розколу України, ми теж...", - сказав Шевчук, підсумувавши: "Ми сподіваємося, що Україна залишиться єдиною".

"Ми любимо Україну", - сказав він і попросив не вірити тим, хто стверджує протилежне.

Крім того, Юрій Шевчук повідомив глядачам "5 каналу", що вчора задумав пісню про події на Майдані.

У відповідь на запитання ведучих про те, чи не збирається Юрій Шевчук виступити на сцені, встановленій "революціонерами" на головній площі України, лідер ДДТ відповів: "Я з задоволенням заспіваю людям, якщо мені дозволять. Не партіям, а людям".

---------------------
В тему:

Київський етнотворчий реактор

Жнива Господні починаються в 2004 році

УКРАЇНСЬКА ЕТНОМЕРЕЖА-2

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи