Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Верховна Рада може визнати воїнів ОУН-УПА воюючою стороною

Категорія:

Народний депутат від фракції "Наша Україна" Олександр Івченко пропонує Верховній Раді визнати воїнів Організації українських націоналістів і Української повстанської армії воюючою стороною в Другій світовій війні.
Це зазначено в проекті закону про відновлення історичної справедливості про діяльності Організації Українських Націоналістів і Української повстанської Армії, зареєстрованому в парламенті.

Олександр Івченко пропонує Верховній Раді визнати діяльність ОУН і УПА в період з вересня 1939 року до кінця 50-х років 20-го сторіччя національно-визвольною боротьбою.

Депутат також пропонує визнати членів ОУН і УПА, які бороли за незалежність і свободу українського народу, за створення самостійної Української соборної держави, учасниками бойових дій.

Раніше Львівська міська рада звернулася до Президента Віктора Ющенка і прем’єр-міністра Юлії Тимошенко із закликом ініціювати визнання Української повстанської армії воюючою стороною в Другій світовій війні.

"Для поновлення історичної справедливості депутати Львівської міськради просять Президента України підписати відповідний указ, а прем’єр-міністра внести відповідний законопроект на розгляд сесії Верховної Ради", - сказано в зверненні.

Раніше Українська народна партія закликала Ющенка і прем’єр-міністра Юлію Тимошенко підтримати визнання Організації українських націоналістів і Української повстанської армії воюючою стороною.

Правління УНП запропонувало внести на розгляд парламенту відповідний урядовий законопроект.

На думку УНП, оскільки в 2005 буде відзначатися 60-та річниця перемоги над фашизмом, цей рік повинен стати роком національного примирення і відновлення історичної справедливості щодо всіх українців, які воювали на фронтах Другої світової війни.

А депутати Верховної Ради Борис Безпалий і Валерій Альошин закликали парламент визнати воїнів УПА учасниками бойових дій проти німецько-фашистських загарбників.

Разом з тим, у липні 2003 року ради ветеранів ВВВ Луганської області вимагали від Леоніда Кучми, Віктора Януковича і Володимира Литвина засудити дії українських повстанців як терористичні і такі, що не підлягають реабілітації.


----------------------------------------------------

В тему:

Дано старт громадянській кампанії “Вимагаємо справедливості!”

Борці за волю України: забуття і приниження

Безчинства ворогів народу у Львові

Нові книги про Шухевича

Нескорений

Повстанський бастіон — Яворина

Армія Безсмертних. Фотоальбом для патріотів
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи