Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Українські фантасти перемогли у трьох номінаціях на "Євроконі". Сергій та Марина Дяченки стали кращими письменниками року

Україна – країна фантастична. В цьому тепер можна не сумніватися. На цьогорічному двадцять восьмому “Євро коні” - Європейському конвенті наукової фантастики, що проходив у Глазго, українці отримали перемогу у трьох номінаціях. Нагородження переможців відбулося вже в Києві.
Найкращий письменник, найкращий художник та найкращий дебют року. Перемоги у таких номінаціях здобули на цьогорічному "Євроконі" українські фантасти. Найкращий дебютант Ілля Новак у фантастиці далеко не новачок – він є автором трьох книг і тридцяти оповідань. На рахунку сімейного дуету Марини та Сергія Дяченків шістнадцять романів, перекладених на багато мов світу. письменники переконані – Європу взяли свіжістю ідей, образів, та новим рівнем гуманізму, адже пишуть такі книжки, які могла б читати потім їхня дочка Стася. Проте на перемогу все ж не розраховували.

Художник Сергій Поярков свої перемоги у світових конкурсах давно не рахує, проте вважає, що саме це і є справжній патріотизм – представляти свою країну на міжнародних змаганнях і вигравати. Щоправда, на цьогорічному "Євроконі" художник перемагати не мав наміру.

Проте головні події попереду. Адже наступний "Єврокон" дві тисяча шостого року відбудеться в Києві. Тому зараз найважливіше – гідно прийняти фантастів з усього світу в себе вдома.


----------------------------------------------------

В тему:

Посвячення у фантасти

Сайт “Книгоноша”

Видавництво “Зелений пес”
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи