Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Новій владі стали довіряти майже так само, як і старій

Категорія:

В Україні стрімко падає рівень підтримки громадянами усіх трьох гілок влади, а оцінки правильності напрямку розвитку подій у державі наближаються до показника часів Кучмостану.
Такі дані соцопитування, проведеного 9-16 вересня соціологічною службою Центру Разумкова по всій Україні. Опитано було 2011 чоловік старше 18 років. Помилка вибірки не перевищує 2,3%.

Згідно з результатами опитування, кількість респондентів, які вважають напрямок розвитку подій в Україні правильним , порівняно з першими місяцями роботи нової влади, зменшилася більш ніж у 2 рази. Лише 21% українців вважають , що події розвиваються правильно, тоді як протилежної думки дотримують значно більше - 44,3% громадян (інші – не змогли дати відповідь).

Вперше після революції оцінки розвитку ситуації зрівнялися з показниками, що були при колишній владі, констатують соціологи.

Знижується рівень підтримки президента, парламенту й уряду, причому рівень довіри до Верховної Ради і Кабміну впав майже до рівня дореволюційних показників. Главу держави зараз підтримують 20,3% громадян, підтримують окремі його дії - 44,4%, не підтримують - 28,6%. Верховну Раду підтримують 6,2%, у чомусь підтримують - 51,6%, не підтримують - 31,5%. Кабінет міністрів підтримують 8,5%, у чомусь підтримують - 47,7%, не підтримують - 32,6%.

Опитування показало падіння рівня довіри до діяльності як президента Віктора Ющенка (з 48,3% у лютому до 19,8% у вересні), так і екс-прем’єра Юлії Тимошенко (з 41,5% до 21,4%). Зараз цей показник - на найнижчому рівні з часу зміни влади . Окрім того, рівень повної підтримки їхньої діяльності зараз майже на тому ж рівні, що й у лідера Партії регіонів Віктора Януковича (17,2% у вересні (у лютому цей показник складав 19,9%)).

Разом з тим, кількість тих, хто не підтримує Януковича, значно перевищує кількість тих, хто не підтримує Ющенка і Тимошенко.

Рішення президента про відставку уряду позитивно оцінили 39,8%, не підтримали - 35,3%. Не змогли відповісти - 19,6% респондентів. "Мене це не цікавить", - сказали 5,2%.

Українці приблизно однаково негативно оцінюють відданість національним інтересам як президента, так і екс-прем’єра. Більше третини респондентів вважають , що, насамперед , на захист національних інтересів спрямовані дії Ющенка (37,7%) і Тимошенко (36,9%). У їхніх діях люди бачать захист їхніх інтересів і інтересів їхнього політичного оточення. Про президента так думають 43,1% громадян, про екс-прем’єра - 43,3%.

Загалом нова влада не виправдала очікувань 26,6% українців, виправдала - 6,2%. 2,4% опитаних сказали, що дії нової влади "виявилися кращими, ніж очікувалося", 19,8% - що "від нової влади нічого гарного не чекали, і не помилилися", 13,1% - що "від нової влади нічого гарного не очікували, але влада виявилася навіть ще гіршою". І лише 24,3% громадян вважають, що ще рано давати оцінку діям влади.

Інтерфакс-Україна

--------------------------------
В тему:

Сонячна революція

Микола Томенко буде займатися організацією другого етапу Оранжевої революції

На порозі Великого Переходу
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи