Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Громадські організації занепокоєні “малоросізацією суспільства”

Ряд громадських організацій України звернувся з відкритим листом до громадськості, політичних сил та державної влади України, у якому звертає увагу на процес “малоросізації суспільства”, що є “загрозою для національної безпеки України”.
Це звернення підписали: лідер Всеукраїнської громадської організації "Клуб імені Євгена Чикаленка" Володимир Панченко, лідер Всеукраїнської громадської організації “Громадянська платформа” Василь Бойчук, активісти Громадської акції “Не будь байдужим!” Олександр Положинський та Сергій Присяжний.

Всі піписанти не є суб'єктами виборчих перегонів й не представляють інтереси жодної з політичних партій чи блоків, але хотіли би привернути увагу до того, що відбувається побудова “наднаціонального державного утворення, де від України залишається тільки назва”.

“У процесі очевидного продовження мовної та культурної асиміляції українців усе ясніше вимальовуються контури нової України-Малоросії - постколоніальної території без власної національної ідентичності”, - йдеться у зверненні організацій.

Його автори гостро критикують спроби деяких політичних сил запровадити в Україні російську мову другою державною мовою. “Якщо політики, влада й громадяни хочуть жити у самодостатній, багатій, справедливій країні, вони повинні усвідомити, що всі головні хвороби нашого суспільства, ганебні прояви нецивілізованості, бідність, корупція є наслідком тривалого колоніального становища України під владою імперії з принципово іншими базовими цінностями, а постійне зрадництво політиками та чиновниками державних інтересів заради особистої вигоди пов'язане з глибокою денаціоналізацією їхньої свідомості”, - сказано у зверненні.

Повністю прочитати текст звернення та висловити свої коментарі можна на сайті акції “Не будь байдужим!”


----------------------------------------------------

В тему:

Офіційний сайт акції “Не будь байдужим!”

Українська мова - це не хрін моржовий

Проект Сенсар: мова, одяг, Лінукс

Тотальна війна

СОНЯЧНА МЕРЕЖА: Суспільний проект
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи