Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

РосУкрЕнерго і далі є таємницею для Києва

Світ:

Президент Ющенко та прем'єр-міністр Єхануров визнали, що не мають інформації про те, хто стоїть за зареєстрованою у Швейцарії компанією "РосУкрЕнерго", котра стала головним посередником у газопостачанні України.
Пан Ющенко сказав, що досі чекає відповіді на запити, надіслані від його імені російській компанії "Газпром" та австрійському "Райффайзенбанку", які названі серед засновників "РосУкрЕнерго":

«Я звертався особисто до російської сторони декілька разів про те, щоб була дана інформація про це. Я звертався також особисто до австрійської сторони з цього приводу. На жаль, до сьогоднішнього дня я не маю інформації про те, хто є засновником цієї структури».

Визначення тієї компанії як головного посередника та, загалом, остання українсько-російська газова угода стали приводом гострої критики уряду.

Стосовно інформації, якою володіє з цього приводу СБУ, Ющенко сказав, що вона «не дає повної відповіді», тому що ця відповідь має бути сформована за межами України та в інших органах.

4 січня 2006 року “Нафтогаз України”, “Газпром” і “РосУкрЕнерго” підписали угоду про поставки газу до України. Раніше лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляла, що, за її даними, відношення до “РосУкрЕнерго” мають екс-голова правління НАК “Нафтогаз України” Юрій Бойко, перший заступник голови правління “Нафтогазу” Ігор Воронін і бізнесмен Семен Могілевич.

--------------------------------
В тему:

Газированная Россия

Від газової кризи до Третього Гетьманату

УНА: Референдум — шлях до подолання системної кризи

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи