Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

МВС проти озброєння українських громадян пістолетами та револьверами

Світ:

Міністерство внутрішніх справ України виступає проти ухвалення Верховною Радою розглянутого 1 квітня в першому читанні проекту закону, який передбачає надання громадянам можливості купувати короткоствольну вогнепальну зброю - пістолети та револьвери.
Як зазначено у коментарі прес-служби, короткоствольна вогнепальна нарізна зброя небезпечніша за інші види зброї, і “її застосування, особливо в громадських місцях, призводить до великої кількості жертв”. На думку співробітників МВС, під час прийняття закону “Про зброю” депутатам слід враховувати і те, що громадяни, які матимуть пістолети чи револьвери, можуть самі стати об'єктами злочинних посягань з метою заволодіння їхньою зброєю.

Крім того, йдеться у документі, на сьогодні загалом по країні в розшуку перебуває майже 1700 бойвих пістолетів і револьверів, 888 карабінів та гвинтівок, 9480 мисливських рушниць, 5488 одиниць газової зброї.

Водночас у МВС впевнені, що ухвалення цього закону потягне за собою різке збільшення обігу нарізної зброї серед населення України, тобто враховуватиме інтереси великого бізнесу - адже пістолет коштує чималих грошей.

Співробітники МВС впевнені в тому, що доцільніше було б з метою самозахисту “озброїти” населення пістолетами та револьверами вітчизняного виробництва, які пристосовані для стрільби “гумовими чи аналогічними за своїми властивостями” кулями “несмертельної дії”. Зазначені пристрої до вогнепальної зброї не належать і, що важливо, не завдають проникаючого поранення при застосуванні.


В тему:

Полеміка про зброю

Більше зброї — менше злочинів

Зброя для генофонду

Людина і пістолет. Хто винний і що робити?

Селекція погрозою

Союз Цивільна зброя

У моєї дівчинки є одна маленька штучка
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи