Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Легалізація марихуани

Категорія:

Український міністр внутрішніх справ Юрій Луценко сказав, що він категорично заперечує проти легалізації марихуани та інших так званих легких наркотиків.
Міністр сказав, що будь-які наркотики є величезним злом.

Його заява пролунала в той час як у Києві починалася демонстрація, учасники якої назвали своєю метою зміну поглядів українського суспільства на так звані легкі наркотики.

За даними фахівців ООН ін’єкційна наркоманія стала однією з причин рекордних темпів поширення в Україні вірусу імунодефіциту людини, що спричиняє СНІД.

Демонстрації у Києві

У суботу Шевченківський районний суд вирішив не обмежувати проведення конопляного маршу в центрі Києва.

Проте організатори акції, серед яких сучасні українські письменники Ірена Карпа та Сергій Жадан, змушені були змінити план та відмовитися від ходи центральними вулицями міста.

На Михайлівській площі їх рух заблокували члени право-радикальної організації УНА-УНСО, а неподалік дорогу готові були перекрити вірні однієї з протестантських церков.

Аби не дійшло до сутичок, міліція та спецзагін Беркут оточили подвійним кордоном тих, хто вимагав реабілітувати українські коноплі. А тому прихильникам марихуани та противникам її легалізації нічого не залишалося, крім як розмахувати прапорами, бити в барабани та обмінюватися "люб‘язностями" на відстані.

Організатори конопляного маршу запевняли, що не ставлять вимогу легалізувати марихуану в Україні, вони, мовляв, просто хочуть привернути увагу громадськості, політиків та чиновників до проблеми поширення наркотиків та до потреби об‘єктивного інформування суспільства про позитивний досвід інших країн, які застосовують марихуану в медицині.

Учасники акції вимагають скасування адміністративного та кримінального переслідування споживачів легких наркотиків.

Натомість противники узаконення марихуани наголошують на тому, що від легких наркотиків до важких лише один крок, і вважають, що це ставить під загрозу генофонд нації, яка й так потерпає від алкоголізму, тютюнопаління, туберкульозу та СНІДу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи