Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Психологічний трепетняк від “ВВ”

Кліп Воплів Відоплясова на пісню “Колискова” зі скоро очікуваної платівки "Були деньки" став переможцем Х Кінофестивалю "Відкрита Ніч: Дубль 10", який відбувся у ніч з 1го на 2ге липня на оглядовому майданчику гори Уздихальниці поряд із замком Річарда, що на Андріївському узвозі в Києві.
Мультик до "Колискової" переміг у розділі "Анімація" як Кращий анімаційний фільм. Задум створити подібний відеоряд належала Олегу Цурікову і це його перший доробок саме у кріслі режисера. Олег вже мав досвід у мультиплікації: він брав участь у створенні 10-хвилинної стрічки "Йшов трамвай №9", яка серед инших нагород була відзначена Срібним Ведмедем на Берлінському кінофесті у 2005 році. До слова, цей мультик, як і кліп "Колискова" теж пластиліновий. Два Олеги, Цурік і Скрипка, випадково перетнулися на виступі ВВ, де мультиплікатор запропонував вевешнику непересічне бачення майбутнього кліпу. Згодом під це діло обрали "Колискову" і через два місяці безсонних ночей на папері постала мульт-пригода.

Чому саме було обрано анімацію та ще й пластилінову розповідає Олег Цуріков: Якщо зараз подивитись музичні канали, то не дуже багато естетичних відео робіт. Багато оголених дівчат, псевдо атрибутики, яку нав’язують для молоді, дітей. Хотілось створити щось особливе. Такий фільм, який можна було б дивитись усім. "Колискова" вийшла саме такою. Це анімаційне відео прикрасить колекцію відео кліпів гурту Воплі Відоплясова, та буде гарним доповненням до нового альбому "Були деньки".

Головні дійові особи відео: ліплені Ціпа, Глина та Могила. Стисло нитка сюжету така. Тиха Українська ніч, хтось не хоче спати. Ціпа, Глина та Могила ходять до не сплячих та хочуть їх поголити, аби змусити заснути. Хочуть налякати несплюхів, натомість самі лякаються людей… Спочатку може здатись, що це буде психологічний трепетняк, але потім стає ясно, що насправді то лиш жартівливий жахітнячок.


Над створенням анімаційного фільму працювали 6 місяців. Було витрачено близько 200кг пластиліну. Персонажі мали розмір до 30см. Режисер Олег Цуріков не збирається зупинятися. За повідомленням речництва гурту ВВ, вже подана заявка на участь в анімаційному фестивалі "Крок" (www.krokfestival.com), який відбудеться в Росії з 8 по 17 серпня. Водночас співовид "Колискова" є своєрідною черговою дією з низки заходів, приурочених до 20-річчя Воплів Відоплясова, під знаком якого для ватаги минає цей рік.


Пояснення слів, що зустрічаються в тексті, можна прочитати тут:
Словник Юрка Зеленого для меломана

--------------------------------------------------

“ФДР-вісті з Краю”
(українські музичні новини)
Юрко ЗЕЛЕНИЙ, упорядник ФДР-вістей з Краю
вул. Оболонська, 21
4-й поверх, Праве крило
Київ 04071
Україна
+38 (067) 94-658-34
+38 (044) 417-56-14
+38 (044) 233-36-34
E-mail: [email protected]
Web: www.fdr.com.ua


----------------------------------------------------

В тему:

“Рок-Січ” назавжди!

“Vоплі” змінили .com на патріотичне .com.ua

“ВВ” презентує наживо історичний блокбастер “Катерина”

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи