Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 20
  • Переглядів: 21

Як харчуватися правильно і дешево?

Як зрозуміти, що ви харчуєтесь правильно? Проведемо маленький тест. Що ви їли сьогодні на сніданок? Скільки часу після сніданку ви не відчували голоду? Якщо ви через годину - дві знову відчули голод, то навряд чи ваш сніданок можна назвати корисним. З доставкою корисної їжі у Львові можна налагодити своє харчування таким чином, щоб мати заряд бадьорості та гарний настрій на цілий день.

Що дає нашому організму правильне харчування?

  1. Покращує фізичний стан. Здорова їжа підтримує організм в тонусі, надає енергії не тільки тілу, а і мозку. Щоденний раціон повинен бути повноцінним та різноманітним.
  2. Покращує психологічний стан. Здорова їжа - це гарний настрій цілий день. Щоденне збалансоване харчування, вживання овочів, фруктів покращують психічний стан, допомагають організму боротися з депресією.
  3. Покращує працездатність, впливає на пам’ять. Вживаючи страви, приготовані з корисного набору продуктів, легше даються фізичні навантаження, навчання. Організму вкрай необхідно щодня вживати достатню кількість корисних речовин: білків, жирів, вуглеводів, вітамінів, мікроелементів.
  4. Здорове та збалансоване харчування - це інвестиція у своє здоров’я в майбутньому. Якщо харчуватися лише фаст-фудом та напівфабрикатами, це може стати причиною розладів травної, ендокринних систем, порушенням обміну речовин. Та призвести до виникнення багатьох серйозних хвороб.

5 простих порад, як почати правильно харчуватися та допомогти організму залишатися молодим і здоровим

  • Регулярне вживання в їжу багато овочів, зелені та фруктів. Ці продукти містять величезну купу корисних речовин, природні вітаміни, мікро та макроелементи. Вдень потрібно вживати не менше 400 г різноманітних овочів, фруктів, розділених на 4 - 5 порцій. Це можуть бутит такі плоди, як яблуко або огірок, можливо морква та банан, а ще половинка болгарського перцю.
  • Мінімізувати прийом солодощів, фаст-фуду. Ви знали, що звичайний батончик може містити до 30 г цукру? Замініть шкідливі солодощі на корисні фрукти. Напівфабрикати, фастфуд, картопля фрі містять багато трансжирів, які при постійному вживанні призводять до порушення обміну речовин та захворювань серцево-судинної системи.
  • Обов’язково дотримуйтесь питного режиму. Норму води вираховують за принципом: 4% від вашої ваги.
  • Якщо перекуси, то тільки корисні. Між основними повноцінними прийомами їжі можуть бути один або два перекуси. Для них потрібно теж вибирати корисні для організму продукти. Наприклад, різноманітні горіхи, фрукти та овочі.
  • Не переїдайте. Навчіться дослухатися до свого організму. Часом переїдання відбувається через шкідливі звички, неуважність, або просто їсте за компанію, хоч і не відчуваєте голоду. Підходьте до вживання їжі усвідомлено, ретельно пережовуйте, не поспішайте, відкладіть в сторону усі гаджети. 

В ресторані Poke Lulu можна замовити страви здорової кухні на будь-який смак. Ввічливі кур’єри швидко доставлять вам оригінальні та корисні страви.

Наші інтереси: 

Харчування.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи