Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Зімбабве: останні білі фермери під загрозою арешту

Хараре заявляє, що буде арештовувати непокірних білих фермерів.
Хараре. - Уряд Зімбабве заявив, що незабаром почне арештовувати білих фермерів, хто відмовився до цих вихідних залишити свою власність (ферми) для нових чорних господарів.

Міністр державної безпеки Дідимус Мутаса (Didymus Mutasa), котрий одночасно керує земельною реформою, в понеділок заявив виданню “ZimOnline”, що поліція буде нападати на непокірних фермерів, які проігнорували останній термін – 3 лютого – щоб залишити свої ферми.

В офіційно опублікованому Акті про Ферми (тобто про продовольство) білі фермери повинні були до минулої суботи покинути свої ферми під загрозою арешту.

На підставі цього Акту минулого року принаймні 150 із останніх 600 білих фермерів отримали “повідомлення про виселення”.

Головний представник білих фермерів – Комерційний Фермерський Союз (Commercial Farmers Union - CFU) в неділю порадив своїм членам не піддаватись на директиву залишити ферму інакше, як буде судовий розгляд можливості арешту.

“Ми оцінюємо майно тих, хто уїхав, і тих, хто відмовився. Ті, хто розумніше, вже покинули свої ферми відповідно до закону. Ті ж, хто ігнорує закон, незабаром зрозуміють, наскільки вони нерозумні, коли поліція почне виконувати свою роботу. Вони будуть заарештовані,” - заявив Мутаса.

Мутаса є довіреною особою президента Роберта Мугабе (Robert Mugabe). Минулого місяця міністр безпеки викликав збурення, коли заявив, що уряд збирається позбутись всіх залишившихся білих фермерів за винятком кількох “щасливчиків”, кому залишать їхнє майно.

“Ми збираємось остаточно вирішити земельне питання, і кожен, хто вперто стоїть на нашому шляху, поплатиться за це. У нас достатньо законів, достатньо в’язниць для кожного, хто компрометує уряд шляхом відвертого порушення закону. Ми не боїмось білих фермерів, і наша історія свідчить про це,” – додав Мутаса.

Із понад 4000 білих фермерів, що були в Зімбабве до початого 7 років тому урядом хаотичного, часто з насиллям, перерозподілу землі, в країні залишилось від 400 до 600 фермерів.

Зімбабве, що переживає свою найгіршу економічну рецесію, з 2000 року покладається на імпорт продовольства та допомогу від міжнародних продовольчих агентств, оскільки чорні фермери не в змозі вести господарство на колишніх білих фермах.


Zimbabwe: Last White Farmers Face Arrest
“National Vanguard”, 07 лютого 2007.

Переклав Володимир Щербина


----------------------------------------------------

В тему:

Зімбабве: Останнє вбивство білого фермера

Опинившись на краю прірви, уряд Зімбабве закликає білих фермерів повернутись

Чорний терор

Непомічений геноцид

Південна Африка: АНК починає етнічні чистки

Південноафриканські “злочинні” блоги демонструють жах “чорного правління”

Білі жертви південноафриканських расистів

Загублений континент

Термінатор-ксенофоб

Страх стати білим
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи