Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Громадська Конституційна Рада – альтернатива узурпації влади

25 лютого на спеціальній прес-конференції в Українському клубі члени Громадської Конституційної Ради Олег Матківський і Юрій Збітнєв оприлюднили позицію Громадської Конституційної Ради.
Беручи до уваги важливість питання ухвалення нової редакції Конституції України, громадяни України створюють Громадську Конституційну Раду для забезпечення участі громадськості у демократичному процесі створення та обговорення нової редакції Конституції України та порядку її ухвалення. 21 лютого 2008 року у Києві створено Громадську Конституційну Раду. Затверджено її Положення, Регламент та план роботи.

Депутат Верховної Ради ІІ скликання Олег Матківський називає Конституцію 1996 року та її прийняття першим конституційним кроком. Конституція була прийнята Парламентом, тому й виникали питання з приводу її легітимності.

Діяльность президентської гілки влади взяти на себе розробку нової Конституції він вважає неправильним. Тому було створено Громадську Конституційну Раду, ціллю якої є створення громадської противаги і використання народного вета, якщо відбуватиметься усунення народу як джерела влади від розробки і прийнятті нової Конституції.

У нас є своє бачення прийняття Конституції, – каже Олег Матківський. – Ми вважаємо, що ні Парламент, ні Президент України не можуть бути розробниками Конституції України. Це є виключно прерогатива народу, тому має бути утворена певна форма створення проекту Конституції”.

Такою формою можуть бути Конституційні збори або Конституційна Асамблея, що представляла б різні політичні, громадські, бізнесові, релігійні, наукові та інші кола суспільства. Конституційні збори або Конституційна Асамблея була б представницьким органом, в який народ обрав своїх представників. На думку Матківського, зараз стоїть питання не про зміни до нині діючою Конституції, а про нову Конституцію України.

_________________________________

В тему:

Юрій Збітнєв: Ми застосуємо НАРОДНЕ ВЕТО на всі антинародні ініціативи владної верхівки

У Києві створено оргкомітет зі скликання Суверенних Конституційних Зборів за народною ініціативою

Юрій Збітнєв: «Ми повинні чинити тиск на владу, а не чекати, що вона буде нам щось пропонувати»

Продовження політичної кризи чи Конституційна Асамблея?

Перезаснування держави

Що таке Новий Суспільний Договір?

Новий Суспільний Договір

Новый Общественный Договор (рос.)
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи