Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

США спровокували конфлікт для початку війни в Ірані?

Категорія:

Міжнародні експерти підтверджують зроблені раніше припущення про те, що військовий конфлікт в Південній Осетії міг бути спровокований Сполученими Штатами для вирішення своїх завдань. При цьому пана Саакашвілі використали "втемну".
Вашингтон, зовні засуджуючи дії Москви, не квапиться, проте, надати допомогу Тбілісі, затягуючи конфлікт на Кавказі. При цьому США активно готують агресію проти Ірану. В цій ситуації прогнозована ще одна війна на Близькому Сході не отримає світового засудження на тлі грузино-російського конфлікту.

Як повідомляє західна преса, в Персидську затоку передислокується крупне угрупування ВМС США: група ударного авіаносця "Теодор Рузвельт", група авіаносця "Рональд Рейган" і група вертольотоносця "Іводзіма".

Вони приєднаються до груп авіаносців, що вже знаходяться в регіоні, "Аврам Лінкольн" і "Пелеліу" (патрулює Червоне море). "Теодор Рузвельт", окрім 80 літаків ВПС США, несе також авіаційне з'єднання ВПС Франції, яке було знято з авіаносця "Шарль де Голль", поміщеного в сухий док.

Британські та французькі сили представлені авіаносцем "Арк Роял" і декількома кораблями ВМС Франції, а також атомним підводним човном "Аметист".

Група авіаносця "Теодор Рузвельт" разом з флотами Великобританії та Франції тиждень тому завершили в Атлантичному океані навчання, метою яких було відпрацювання блокади іранського узбережжя.

Експерти вважають, що розміщення настільки потужної флотилії в Персидській затоці повинне застерегти Іран від будь-яких дій щодо Ормузької протоки, через яку здійснюється експорт нафти. Тегеран неодноразово погрожував блокадою протоки в разі нападу на нього США.

Цю інформацію підтвердили й союзники американців у регіоні – Ізраїль. Так, ізраїльські ЗМІ з посиланням на військові джерела повідомили про висування в Персидську затоку трьох груп американських авіаносців, а також британських і французьких кораблів.

Ізраїльтяни стверджують, що мета концентрації флотів у регіоні полягає в блокуванні іранського узбережжя з метою повністю позбавити Ісламську республіку можливості морського експорту; запобігти блокаді Ормузької протоки, надати допомогу ВПС Ізраїлю в разі атаки на іранські ядерні об'єкти, а також зібрати на Близькому Сході значні військові сили на випадок масштабної війни після нападу на Іран.

Таким чином підтверджуються прогнози ряду аналітиків, які ще в перший день війни стверджували, що Грузія не отримає реальної допомоги ні від США, ні від країн НАТО, а сам конфлікт, абсолютно не потрібний ні Росії, ні Грузії, спровокований із-зовні для прикриття агресії США проти Ірану.

І в цій ситуації необхідно задуматися – а чи такий вже вірний союзник Вашингтон?


В тему:

Що гірше – некомпетентність чи брехня?

Зовнішня релігійність + ринковий утилітаризм

Війна — це бізнес

Глухий кут міжнародної юриспруденції

Єврейські еліти США штовхають цю країну до армагеддону
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи