Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Створено всеукраїнське громадське об’єднання "Трудовий рух "Солідарність"

Громадські організації та вільні профспілки Луганської, Львівської і Тернопільської областей разом з комітетом трудового союзу українців "Солідарність" в Італії створили всеукраїнське громадське об’єднання "Трудовий рух "Солідарність".
Громадські організації та вільні профспілки Луганської, Львівської і Тернопільської областей разом з комітетом трудового союзу українців "Солідарність" в Італії з метою консолідації здорових сил України створили всеукраїнське громадське об’єднання "Трудовий рух "Солідарність". Про це 2 липня на прес-конференції в УКРІНФОРМі на тему: «Консолідація і єдність дій громадських організацій та вільних профспілок на всеукраїнському рівні врятує народ України від антисистемної влади» повідомив голова координаційного комітету «Трудового руху «Солідарність», член ради представників МГО «Четверта хвиля» від Італії Віктор Горобчук. "Ми сповнені рішучості, застосовуючи виключно всі доступні у рамках чинного законодавства методи боротьби, змінити порочну систему відносин у форматі суспільство-держава", - сказав він.

Як зазначалося на прес-конференції, та системна робота громадських організацій і незалежних профспілок, які чесно відстоюють інтереси і права громадян, на жаль, не приносить позитивного результату, тому що в’язне в нескінченному листуванні та судах. Водночас створюється видимість діалогу влади із суспільством, але реальне життя людей не змінюється на краще. Досягти поваги влади до громадянина, на думку організаторів Трудового руху "Солідарність", можна тільки через ефективну, тобто усвідомлену самоорганізацію народу.

Голова Спілки громадських об’єднань Луганської області «Трудовий рух «Солідарність», заступник голови Конфедерації вільних профспілок Луганської області Костянтин Ільченко повідомив, що по всій Україні вже розпочато створення регіональних організацій "ТРС". Це, на його думку, дасть змогу людям колективно зажадати від влади звіту за свої справи, вимагати як від регіональних, так і від вищих органів влади негайних реформ на користь простої людини. "Сьогодні в Україні створюється унікальна громадська структура, котра, не претендуючи на владу, хоче домогтися реального поліпшення життя людей", - підкреслив К. Ільченко. Він додав, що "ми не заявляємо, що потрібна нова генерація політиків, нехай залишаються ті, які є, але в іншій якості: нехай працюють на нас з вами, а не ми на них".

Своїм головним завданням "Трудовий рух "Солідарність" вважає створення передумов для негайного проведення реформи місцевого самоврядування. Вона повинна будуватися виключно виходячи з міжбюджетного балансу, який, на думку "ТРС", повинен формуватися у співвідношенні 70/30 на користь громад, - наголосив К. Ільченко.

Окрім того, "Трудовий рух "Солідарність" вважає, що вибори до Верховної Ради України повинні проводитися за змішаною системою з неодмінною участю профспілок та громадських організацій як суб’єктів виборчого процесу, для чого також необхідно внести зміни до виборчого законодавства.

Надія Юрченко - УКРІНФОРМ


В тему:

Маніфест трудового руху «Солідарність»

Щоб контролювати владу – необхідно об’єднуватися

Новий Суспільний Договір

Новый Общественный Договор (рос.)

80% заробітчан мріють повернутися в Україну

Стратегія Четвертої хвилі

Теперішня міграція – це зовсім не діаспора

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи