Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Бійся заокеанських проповідників...

Категорія:

До кожної поштової скриньки Львова покладено запрошення на “Фестиваль єврейської музики і танцю”, що відбудеться з 29 по 31 серпня 2003 року на стадіоні “Україна”. Про це (і не тільки) розповідалось на прес-конференції “Кому та навіщо потрібен месіанський фестиваль у Львові”.
Само собою, захвилювались єврейські організації України. Адже організовує фестиваль релігійна секта із США “Єврейський голос”, яка також відома як місія “Слухай, Ізраїль”. Свою місію ця секта бачить у “проголошенні Євангелія єврейським громадам світу”, що само собою не до вподоби прихильникам іудаїзму.

Саме єврейські організації України й організували прес-конференцію “Кому та навіщо потрібен месіанський фестиваль у Львові”, що відбулась вчора в приміщенні “Укрінформ”. Кореспонденти почули багато цікавого про місію “Слухай, Ізраїль”, про методи її роботи, про її релігійні “прокламації” (що являють собою дивний “вінегрет” з іудаїзму та християнства) тощо. Про те, що за останні кілька років ця секта провела вже 20 подібних фестивалів на території колишнього СРСР.

Але найбільш цікавою була інформація, що виголосили директор Української філії Східноєвропейського правозахисного центру родини та особистості “Діалог” Павло Пройде та співробітник цього центру адвокат Ганна Мулюн (до речі, колишній прокурор, що працювала зі справою “Білого братства”).

Цей центр уже давно відслідковує діяльність різних деструктивних культів та тоталітарних сект, вивчає їх роботу, намагається поширювати інформацію про їхню небезпеку.

Місія “Слухай, Ізраїль” вже давно потрапила у поле зору “Діалогу”. Ця секта, запрошуючи людей на нібито мистецьку акцію, починає там проповіді. Питання, а чому про це не можна сказати відкрито, коли запрошуєте? Підміна справжньої суті акції вже є небезпечним сигналом для відвідувачів – бо інакше, навіщо приховувати справжню мету? І навіщо кожному відвідувачу нібито “фестивалю” давати на заповнення достатньо докладну анкету? І т.д. і т.п.

Під час своїх акцій місія “Слухай, Ізраїль” активно використовує сучасні маніпулятивні методики, гіпнотичний вплив, проводить своєрідне зомбування. На прес-конференції було продемонстровано відеозапис з одного з таких “фестивалів”, де навіть психолог-початківець міг воочію побачити використання маніпулятивних методик.

Розказали кореспондентам і про методи роботи сектантів в лікарнях під час передачі гуманітарної допомоги. Треба розуміти, що під час хвороби люди ослаблені й найбільш вразливі. А тут їм практично ставиться ультиматум: помолись з нами по-нашому – отримаєш допомогу.

При тому вас не повинні ввести в оману назви й терміни, яки використовують подібні секти. “Христос”, “Ієгова”, “Будда”, “прана”, “карма”, “Тора”, “Крішна” тощо – для подібних сект не більше, як зручні “бренди”, під якими приховано що завгодно окрім релігії.

До речі, наші чиновники з гордістю говорять, що Україна має найбільш демократичний у світі Закон про свободу совісті. Але при тому мовчать, що в цьому Законі відсутні положення про захист від деструктивних культів та тоталітарних сект.

Також зараз дуже модно кивати на Захід – он там демократія і майже все можна. Але, наприклад, в тій же Франції така секта, як “Свідки Ієгови” взагалі не має статусу релігійної організації. Це потужний поліграфічний концерн – і не більше того. А в Україні вони вільно проводять всесвітній з’їзд.

Дуже суворе законодавство в Німеччині. Країна, що пережила тоталітаризм, дуже побоюється його відродження, та ще й в “релігійній обгортці”.

То що ж нам, мало власного більшовизму, щоб отримати страшний досвід подібних організацій? На прес-конференції пролунало чимало назв різних небезпечних сект, що навіть заборонені в багатьох країнах, а в Україні вони вільно живуть і процвітають. Між іншим, і сумно відоме “Біле братство” також продовжує жити – хоч і без державної реєстрації, але відкрито.

Так що, шановні панове, збираючись на “концерт” будь-якого проповідника, спочатку дуже добре подумайте, а чим це може закінчитись.


P.S. Між іншим, у Львові мешкає від 2 до 3 тисяч євреїв. Для фестивалю орендовано стадіон “Україна” на 50 тисяч чоловік. Кого збираються місіонери залучати у свої ряди?


----------------------------------------------------

В тему:

Новости мира опасных сект (Центр семьи и личности "Диалог") (рос. мовою)

Спокійно, вас зомбують...

Друга хвиля телезомбування

Кашпіровський «кидає» Суми

Ідеологічна обробка і стратегії групової еволюції в юдаїзмі
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи